14. 7. 2013 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Koňařík Pantery překvapil. Hráči v kabině to asi nevěděli, říká manažer

 



Co se děje v Otrokovicích? Okolo Panterů, kteří před dvěma lety jako nováček vlétli do extraligy a i loni si zahráli play off, létá jedna zvláštní zpráva za druhou. Nejdříve zvažoval konec kariéry kapitán Karel Ťopek, nyní ohlásil odchod tahoun Matěj Koňařík.

Panteři zatím rozhodně nevypadají jako odhodlaný a ambiciozní tým. Hlavní pilíře týmu daly najevo nerozhodnost. Možná za to může frustrace z krutého vyřazení v loňské play off. Každopádně atmosféra v průběhu letní přípravy před začátkem třetí extraligové sezony není asi úplně ideální.

A to navzdory tomu, že vedení klubu ani trenér se ke Koňaříkově odchodu do Vítkovice nestaví úplně negativně.

„Pro Matěje je to výzva. Může si zahrát Pohár mistrů, zahrát si v týmu, který určitě znovu bude bojovat o Superfinále. Nikdo mu asi bránit nebude. Ale nebude to mít vůbec jednoduché,“ říká trenér Dan Folta.

„Samozřejmě, je to pro nás více než citelné oslabení. Je to špičkově připravený útočník a bude chybět. Nešťastné je i to, že bude chybět i klubu, trénoval mládež,“ dodává otrokovický kouč.

Dan Folta

Dan Folta

Že rozhodnutí Matěje Koňaříka opustit po dvou sezonách Otrokovice nastalo nenadále, potvrdil i manažer klubu Petr Hrabec. „Bylo to překvapivé. Řekl mi to před více než týdnem, ale v pondělí to definitivně potvrdil. Myslím, že ani hráči v kabině to nevěděli,“ řekl Hrabec.

„Mě se Matěj zmínil, že o tom uvažuje. Ale že se nakonec opravdu rozhodne, mě překvapilo. Na druhou stranu, chápu ho a upřímně mu přeju, aby se prosadil. A zase aspoň dostanou šanci další kluci, kteří by jinak tolik prostoru nedostali,“ říká Karel Ťopek, který bude v průběhu nové sezony působit v Otrokovicích jako hrající kouč.

Karel Ťopek

Karel Ťopek

Samotný Koňařík se ke svému odchodu vyjadřovat nechtěl. „Nezlobte se, ale nechci to hostování nijak komentovat. V pondělí vyjde rozhovor ve Zlínském deníku,“ sdělil redakci florbal.cz.

Matěj Koňařík

Matěj Koňařík

To, že by odchodem klíčového hráče přestali mít Panteři ambice, si ale v klubu nepřipouští. „Jeden hráč tým nedělá, play off pořád zůstává naším cílem,“ dodává Petr Hrabec.

Otrokovice nyní budou s Vítkovicemi vyjednávat o náhradě, vzhledem k dobrým vztahům mezi oběma kluby se nabízí i určitá hráčská výměna. „Budu mluvit s Radkem Mrázkem a třeba něco vymyslíme,“ říká trenér Dan Folta. „Ve hře je víc variant, těžko říct, co je teď blíž. Jisté je jen to, že Matěj odchází,“ dodává Hrabec.

Matěj Koňařík je jedním z nejzkušenějších extraligových hráčů. Má za sebou angažmá ve Švýcarsku a v české extralize oblékal dresy FBC Ostrava, Bulldogs Brno a Otrokovic. V sezoně, kdy Panthers postupovali do nejvyšší soutěže pak také v průběhu play off pomáhal jako kouč na střídačce. Je také členem širšího výběru reprezentace.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*