21. 10. 2011 Zahraničí (7) KOMENTÁŘŮ

Švédsko v Brně představí tři nováčky, do nominace se nevešel Kim Nilsson

 



Švédská reprezentace se v Brně na listopadovém turnaji Euro Floorball Tour představí naposledy pod vedením dočasného trenéra Isaaca Carlssona. Ten následně předá taktovku týmu Tre Kronor legendě Janu Erikovi Vaarovi a stane se jeho asistentem. Švédsko dorazí se třemi úplnými nováčky, včetně Alexe Carlströma, nové komety letošního ročníku superligy.

Ve Švédsku je ale spíš velkým tématem absence hvězdy AIK Stockholm Kima Nilssona. Toho dočasný trenér Isaac Carlsson nevzal do týmu kvůli tomu, že je údajně málo týmovým hráčem. „Viděl mě v zápase se Storvretou a řekl mi, že jsem hrál s malou motivací a rychlostí. Prý bych měl zapracovat na tom, abych byl lepším spoluhráčem,“ řekl útočník AIK deníku Sport-Express.

Kim Nilsson ale dveře do národního týmu zavřené nemá. „Obecně platí, že příležitost nyní dostanou rychlonozí hráči, kteří hrají dynamický florbal,“ vysvětlil kouč Isaac Carlsson. „Jsme na začátku budování týmu. Chceme pracovat na intenzitě ofenzivní hry a pohybu hráčů,“ dodal.

Vedle Alexandra Carlströma z Falunu zažijí premiéru i obránce Linköpingu Anton Karlsson a mladík Kevin Lieback Asp z AIK. Mistrovská Storvreta dodala do národního týmu Švédska čtyři hráče, stejně tak Falun a AIK.

Nominace Švédska pro turnaj EFT v Brně:

Brankáři: Patrik Jansson (AIK Stockholm), Johan Rehn (Falun).

Obránci: Jesper Berggren, Mattias Samuelsson (oba Storvreta), Alexander Egebrant, Kevin Lieback-Asp (oba AIK Stockholm), Eric Björk (Falun), Anton Karlsson (Linköping), Martin Östholm (Pixbo), Mattias Wallgren (Dalen).

Útočníci: Alexander Bodén, Johan Samuelsson (oba Dalen), Alexander Carlström, Rasmus Enström (oba Falun), Patrik Hagberg, Rasmus Sundstedt (oba Caperiotäby), Joel Kanebjörk, Henrik Stenberg (oba Storvreta), Linus Henriksson (Warberg), Martin Karlsson (Linköping), Karl-Johan Nilsson (AIK Stockholm), Linus Nordgren (Helsingborg).


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Riči napsal:

    ani Svensson?

  • Mike napsal:

    a kde je Djurling? Je zraněnej? Nebo už skončil v repre

  • e napsal:

    že Quist po zranění

  • eno nuño napsal:

    * že H. Quist po zranění není v optimální formě a proto není v repre beru, ale absence F. Djurlinga, P. Bodéna či M. Svenssona je možná trošku s podivem, ale chápu, že chtějí dát přednost a ozkoušet nové mladé talenty …

    • Čmelák napsal:

      Zrovna P. Bodéna jsem na lineupu SWE neviděl už dlouho.. přece jen má už nějakej pátek za sebou.. DJ Urling a Magnus jsou „ozkoušení“.. i tak SWE veze sílu – těšim se na M. Karlssona, ale hlavně jsem zvědav na toho Carlstöma:))

  • mp napsal:

    M. Svensson byl po sezóně na operaci (asi se svalem) a začal trénovat až na začátku září. Nyní se již pomalu dostává do bývalé formy. Z tohoto důvodu není nominován na EFT.

Napsat komentář

*