13. 12. 2010 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Ostravskému derby nechyběly branky, ale jiskra: Vítkovice – Remedicum: 9:7

 



Ke druhému měření sil v letošní sezoně dnes nastoupily oba ostravské extraligové celky. Při pohledu na konečné skóre a 16 brankám musí kdekomu přijít na mysl, že to byl skvělý zápas. Opak je ale pravdou.

V pozici favorita nastoupily domácí Vítkovice, které nakonec postrádaly pouze nemocnou Enenkelovou. V týdnu marodící trojice Hašová, Macurová a Šrotová nakonec hrála. „Určitě nás to drží psychicky nahoře, když nastoupíme v plné palbě,“ komentovala Sylvie Gaidová, která byla v zápase vyhlášena nejlepší hráčkou Vítkovic.

Přitom začátek utkání na nic neobvyklého neukazoval – už ve 12. minutě to bylo 3:2 po úspěšném nájezdu Macurové, když se předtím Remedicum dokázalo dvakrát dostat do vedení. Nutno říci, že obě branky FBC padly po hrubých vítkovických chybách. „Dnes to bylo utkání o tom, kdo udělá méně individuálních chyb,“ vystihl kouč Michal Mariánek. Jeho slova dokumentuje i třetí gól FBC, kdy si mohly Hebronová s Žůrkovou snad dát střižbu kámen-nůžky-papír o to, kdo zavěsí.

Do druhé části Vítkovice vlétly jako uragán a rázem to bylo 5:3. Bohužel pro přítomné diváky se utkání následně propadlo do jakési letargie, ve které do konce druhé části setrvalo. „Nebyly jsme vůbec důrazné do obrany a nemyslím jen obránkyně, že hrály špatně,“ kroutila hlavou Gaidová.

Ze hřiště se vytratily vyhecované souboje, zmizely šance a ani emočně to nebylo nic, co by alespoň trochu připomínalo, že se jedná o derby. „Hodně divný zápas, chyběla mi tam ta jiskra, která dělá derby, taková, která byla v zápasech těchto dvou soupeřů vždy přítomná,“ podotkl Mariánek. A přidal ještě jeden postřeh: „Podle mě se holky po sobě moc válely, byl to takový zápas spíše ve stylu juda.“

Z letargie, alespoň brankově, musela aktéry probrat třetí část. Nejprve sice po chybě Novakovské skórovala Polzerová, ale třemi brankami vzápětí Vítkovice urvaly zápas na svou stranu. „Ještě jsem věřil, že to dokážeme vyrovnat, ale bohužel jsme doplatili právě na individuální chyby,“ řekl po zápase Mariánek. „Na zápas se moc těšíme, ale pak se začneme stresovat a nepohlídáme si náskok o čtyři branky,“ nebyla spokojena ani Gaidová.

Remedicum se sice ještě dokázalo dostat na rozdíl dvou branek při skóre 6:8 a poté využitou přesilovkou na 7:9, nicméně na víc už síly nezbyly a čas nedovolil. Trenér vítězného celku Jiří Velecký měl jasno. „Zápas se předvedenou hrou hodil spíše na vánoční besídku než na extraligová hřiště. Diváky snad alespoň potěšil počet branek,“ doufal.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*