14. 12. 2010 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Poslední letošní kolo přineslo očekáváné výsledky, cennou výhru si připsala Olomouc

 



Na čtyři dny se roztáhlo 14. pokračování kolotoče ženské extraligy, ale ani jeden hrací den nepřinesl překvapivý výsledek. Cennou výhru v dostizích o konečné 8. místo, které zajišťuje vedle účasti v play off i udržení se v soutěži, si připsala Olomouc, když porazila Židenice.

Čeští florbalisté bojovali o účast ve finále světového šampionátu, když proti sobě nastupovaly celky Děkanky a Herbadentu. O minulosti těchto dvou celků se popsaly již stohy papíru a pro oba soupeře už to je uzavřená kapitola. Herbadent bez problémů potvrdil roli favorita a utkání vyhrál 11:1. Od poloviny utkání a stavu 6:0 hrál Herbadent „proti své“, branku Děkanky totiž hájila Velčická, toho času hostující právě ze SJM. Čestný úspěch hostí zaznamenala Horká. „Oproti minulému utkání mě Děkanka mile překvapila svou bojovností,“ vyzdvihla brankářka Herbadentu Kateřina Honkýšová. „Ačkoliv přímých střel na mou bránu moc nešlo, soupeřky pouze nebránily a snažily se útočit, hrozit z brejků,“ dodala.

Klíčový duel odehrála Olomouc se Židenicemi. Domácí tým se v polovině utkání dostal do vedení 2:0, a už jej nepustil. V závěru druhé části sice snížila Vránová, ale branky Kamínkové a Matulíkové přinesly klid na olomoucké hokejky a také důležité 3 body. „Pro nás důležité vítězství před Vánocemi, které pomůže psychicky,“ byl si vědom důležitosti bodového zisku trenér Olomouce Zdeněk Cholek.

Liberec tak jako v prvním vzájemném střetnutí s Trutnovem prohrál první třetinu – a opět 1:2. Začátek měl na hřišti soupeře velmi špatný, po 10 minutách už prohrával 0:2 a do konce 1. třetiny jen korigovala Valjentová, debutující v české extralize. „Jsem moc rád, že hrála. Určitě to i jí samotné pomůže,“ radoval se kouč Liberce Vladimír Ježek. Valjentová si totiž v létě zlomila klíční kost a na svou premiéru tak musela dlouho čekat. Od druhé části to ale hráčkám z Liberce šlo lépe a především díky dvěma brankám Dostalíkové, jež se trefila poprvé od příchodu z Herbadentu, si odvezly výhru 6:2.

Duel Chodov – Bohemians splnil parametry vyrovnaného boje tak, jak se v týdnu předpokládalo. Po 1. třetině sice zelenobílí vedli 2:0, ale další dvě skončily vždy jednogólovou remízou. Dvěma brankami se blýskla Kohutová. Trenéři Bohemians pak našli ještě jeden důvod, proč byli kromě vítězství se zápasem spokojeni: „Jedno z mála utkání, které mělo v této sezoně parametry extraligy,“ shodli se po zápase.

Ostravské derby Vítkovice – FBC Remedicum rozebíráme v samostatném článku.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*