Novým koučem švýcarského klubu UHC Alligator Malans se stal Fin Petteri Nykky. Bude tak zároveň spolupracovat i s českým útočníkem Martinem Ostřanským, který v dresu Aligátorů začne již třetí sezonu.

24. 7. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Ostřanského bude koučovat Nykky

 



Aligátoři před novou sezonou notně posilují. Vrací se Fin Esa Jussila a ze švédské ligy i Armin Brunner.
„S Jussilou jsem nehrál, nepotkali jsme se. Ale rozhodně je to pro Malans posila. On už tam hrál před mým příchodem a rozhodně byl velkou osobností,“ říká český florbalista, který v dresu Aligatorů začne svou třetí sezónu.

To, že se Ostřanského povede Petteri Nykky bylo pro vsetínského rodáka překvapením. „Věděl, jsem že je to rozjednané. A každopádně je dobrá zpráva, že to dopadlo,“ říká český forvard. „Je to prostě trenér mistrů světa a velká ikona,“ opravdu se těším.

Martin Ostřanský je v Malans spokojený, před letošní sezonou podepsal novou dvouletou smlouvu. „Líbí se mi tu, i loňská sezóna se mi vydařila, takže jsem rád, že tu ještě dva roky budu hrát,“ o tom, zda mají „aligátoři“ na to hrát finále však nechtěl spekulovat.

„Uvidíme, jak dopadnou první zápasy. Loni jsme byli třetí a semifinále s Wilerem odehráli dobře. Ale je vidět, že posiluje každý, musíme se nechat překvapit,“ říká český reprezentant.

Do švýcarské Swiss Mobiliar League pak míří pravděpodobně i díky Ostřanského intervenci další z českých florbalistů. Týdenní testy v Usteru čekají Matěje Koňaříka, který v uplynulé sezoně působil v Bulldogs Brno. Koňařík se rozhodl ale jihomoravskou metropoli opustit a o jeho služby stál Chodov. Nakonec ale zřejmě skončí ve Švýcarsku.

„Matěj měl velký zájem zkusit to tady. Mám dobré kontakty se sportovním šéfem v Usteru a tak tam teď jede na týdenní kemp. Mají nového švédského trenéra, tak uvidíme, jak se to podaří. Ale myslím, že je to na dobré cestě,“ říká Ostřanský.

Uster v loňské sezoně sestoupil z NLA, bude hrát druhou nejvyšší soutěž a letos má ambice pokusit se o návrat zpět.

Foto: Martin Neužil


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*