S naším seriálem jsme se již přesunuli do elitní pětice. Na pátém místě skončil v loňském ročníku elitní tým z jihomoravské metropole Bulldogs Brno. Brno je druhým zástupcem Jihomoravského kraje v nejvyšší mužské soutěži.
11. 9. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Před startem sezony: Bulldogs Brno

 



Brno skončilo v loňském ročníku opět před branami semifinále. V Brně by tak hráči mohli mluvit o potvrzeném čtvrtfinálovém prokletí. Brněnští Buldoci skončili po základní části čtvrtí a šli tak na horší celek po dlouhodobé části, kterou byla pátá Mladá Boleslav.

Nebylo by to však Brno, kdyby ve čtvrtfinálové sérii nevypadlo. Tato série byla dle očekávání nejvyrovnanější, přesto se lépe postavenému celku nepodařilo postoupit a po čtyřech duelech v play-off pro něj sezona skončila.

Během léta bylo v Brně velmi rušno. K mužskému áčku se vrátil zkušený kouč Rudolf Škubal, který tak rozšířil realizační tým. Brno se tak může směle pochlubit dvojicí reprezentačních trenérů na své lavičce.

Brněnští florbalisté během letní přestávky oslabili. Odešli bratři Kadlecové, studijní povinnosti si bude ve Francii plnit zadák Milan Veselý, se kterým nemůže trenérské duo počítat. A další osobností, která jihomoravskou metropoli opustila je Matěj Koňařík. Vypadalo to, že Koňařík zakotví v Chodově, poté se mluvilo o švýcarském angažmá, ale kde ve skutečnosti Koňařík skončí je ve hvězdách.

Velkým oslabením by byl také odchod kapitána Michala Kotlase. Kudrnatý Buldok se však rozhodl v Brně zůstat. A to i navzdory, že o něj měl zájem střešovický Tatran. Body bude také nadále sbírat rekordman české extraligy Libor Schneider. Brno by navíc rádo v průběhu sezony zařadilo do svých řad velký počet šikovných odchovanců.

Buldoci se účastnili tradiční letní Prahy. Hráči se psem ve znaku vypadli v osmifinále, když podlehli UHC Grünenmatt, který jak známo vede reprezentačního kouč Tomáš Trnavský.

Soupiska 2009/2010:

Brankáři: Daniel Tleskal, Lukáš Babíček, Jiří Wagner.
Obránci: David Hauser, Jakub Kočí, Marek Havlíček, Petr Jeski, Tomáš Pavla, Pavel Najdekr, Michal Kotlas.
Útočníci: Radim Fila, Petr Kadlec Radim Komínek, Jan Valčík, Jakub Gremmel, Ondřej Fabián, Ondřej Veselý, Ondřej Vrána, Martin Koutný, Libor Schneider, Štefan Furdan, Luděk Ondráček.

Sestava podle serveru Florbal.cz:


Babíček – Komenda, Kotlas – P. Kadlec, Koutný, Ondráček

Foto: Martin Neužil


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*