Není to tak dávno, co hráli havířovští florbalisté finále extraligy. Jenže teď je vše jinak. Klubu hrozí, že mu dojdou prostředky uprostřed sezony a jeho setrvání v soutěži tak bude velmi vážně ohroženo.
17. 9. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Torpedo hlásí potíže

 



„Bojujeme o existenci,“ netají nový šéf havířovského florbalového klubu Roman Kantor. Klub totiž po minulé sezoně přišel o dlouhodobého hlavního partnera, společnost Pegres, a nového zatím nenašel. Navíc jej zdrtilo rozhodnutí města nepřispět na florbal ani korunou.

„Přitom již v průběhu jara zastupitelé podpořili a také schválili dotaci 3,5 milionu havířovským volejbalistům, kteří letos budou hrát extraligu. V návaznosti na tom jsme i my celkem logicky zažádali o mimořádnou dotaci, jelikož jsme přišli o hlavního partnera. Naše žádost obsahovala prosbu o almužnu půl milionu korun na pokrytí nákladů extraligového týmu pro celou sezonu,“ uvedl Kantor. Jenže florbalisté nedostali nic.

„Veškerá argumentace o počtech členů, o tom kolik v samotném Havířově daný sport provozuje lidí a proč by měla být dotace schválena byla marná,“ zlobil se Kantor.

Mrzí jej především fakt, že s žádostí o dotaci uspěly havířovské basketbalistky. „Ukázalo se totiž v celé nahotě, že o sport vůbec nejde. Vše je jenom sprostá politika, a kdyby čistě hypoteticky někdo založil klub vodního póla, lezl správným lidem do jistých otvorů a případně vstoupil do politického uskupení, které o této dotaci rozhoduje svou valnou většinou, má velkou naději na to, že z vodních pólistů udělá i v Havířově profesionály,“ nebral si servítky na klubovém webu Kantor.

Co teď tedy bude s havířovským florbalem? „Do prosince to nějak vyřešíme. Pak musíme doufat, že v lednu už dotaci z města dostaneme,“ řekl Kantor.

„Sehnat v Havířově partnera je těžké. Hledáme, co se dá, ale je to zapeklité. Jsme v podstatě odkázáni na město. Kdo ví, co bude příští rok. Teď nemá smysl to řešit.“
Torpedo Havířov tak čekají nelehké boje nejen na sportovní půdě. „Uvidíme, co nás čeká. Snad tu prekérní situaci ustojíme,“ dodal Kantor.


Autor: Viktor Černík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*