Tradiční finálová série na tři vítězné zápasy možná v letošní sezóně bude mít derniéru. Unijní činovníci společně se zástupci klubů uvažují o novém modelu konce extraligy – po vzoru Švédska by se mohlo hrát na jeden vítězný zápas.
17. 9. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Extraliga uvažuje o superfinále

 



Ve Švédsku pomohlo superfinále popularitě florbalu. Vyprodaná hala Globen hostí vždy v polovině dubna dva nejlepší týmy mužské i ženské nejvyšší soutěže a ty v báječné atmosféře hrají o mistrovský titul. To vše za maximálního zájmu médií, neboť vrchol sezóny je soustředěn jen do jednoho dne.

„Ano, mohu přiznat, že už jsme na schůzkách s představiteli extraligových klubů tento projekt začali projednávat a ohlasy ze strany účastníků extraligy jsou kladné,“ potvrdil na předligové tiskové konferenci prezident ČFbU Filip Šuman.

I když na konec právě startující sezóny je naplánován tradiční duel na tři vítězná utkání, je možné, že superfinále by se mohlo objevit už v sezóně následující. „O případné změně modelu finále bychom informovali před začátkem letošního play-off,“ sdělil český florbalový prezident. V té době tobě se totiž bude o regulích následného soutěžního ročníku rozhodovat.

Florbal dokázal v České republice naplnit jak ostravskou ČEZ Arénu, tak i O2 Arénu v Praze. Tam se jednalo o zápasy mistrovství světa, nyní by stál před těžším cílem, nalákat plnou halu na finále české nejvyšší soutěže.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*