6. 10. 2013 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

HOSTÉ VÍTĚZILI! Tři body mají Pardubice, Sparta i Otrokovice

 



Tři zápasy, tři výhry hostů. Taková je bilance nedělních zápasů 5. kola extraligy. Tři body si ze hřiště soupeřů odvezly Pardubice, Sparta a Otrokovice. Výhru Pardubic v Liberci řídil kanonýr Martin Zozulák, který do sítě Severočechů nasázel čtyři branky! První vítězství za tři body slaví Sparta. Otrokovice sice zaspaly úvod střetnutí s Bohemians, od druhé třetiny však zlepšily svůj herní projev a nakonec si z Prahy odváží výhru 2:6.

Pardubice si týden po hořké porážce s Tatranem spravily chuť a osmi góly roznesly trápící se Liberec. O výsledku zápasu rozhodla hlavně pětiminutová pasáž ve druhé třetině, během které Pardubičtí navýšili svůj náskok třemi dalšími zásahy.

Domácí už se z těchto tvrdých úderů nevzpamatovaly a i když třetí dvacetiminutovku vyhrály, na Pardubice to nestačilo. Skvělým výkonem se opět blýskl Martin Zozulák, který teď svůj tým táhne. Sám se trefil čtyřikrát a celkově byl u pěti branek hostů.

Z vítězství se raduje také pražská Sparta, pro kterou to je vůbec první plnohodnotná výhra v letošním ročníku extraligy. I sparťani nasměrovala k výhře povedená druhá třetina. Po té první totiž Pražané prohrávali 2:1.

Jenže pak úřadoval hostující kapitán Michal Vrtiška, který nejprve připravil vyrovnání Šnajdrovi, a pak sám poslal svůj tým do vedení. Sparta ve třetí části přidala čtvrtou důležitou branku a Kladno tím pádem stihlo už pouze snížit.

Do třetice vítězství hostujícího celku, tentokráte otrokovických Panthers. Otrokovicím se sice hrubě nepovedla úvodní část, během které si domácí vybojovali dvoubrankové vedení, pak však Panthers přeřadili na vyšší rychlostní stupeň a zápas nakonec ovládli.

Dvěma brankami se na výhře podílel Lukáš Uhrinovský, který v posledních zápasech ukázal, že má formu. Otrokovice jsou tak i díky němu na průběžném třetím místě extraligové tabulky. Ta je však neúplná o poslední zápas 5. kola, který Vítkovice budou dohrávat s Boleslaví kvůli Poháru mistrů až v prosinci.

VÝSLEDKY ZÁPASŮ:

LIBEREC – PARDUBICE 4:8

KLADNO – SPARTA 3:4

BOHEMIANS – OTROKOVICE 2:6


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*