30. 10. 2013 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Tatran ukázal sílu, po obratu zůstává v čele. Boleslav má pokažené oslavy

 



V čele extraligy zůstane přes reprezentační přestávku střešovický Tatran, který v televizním utkání v Mladé Boleslavi dokázal v průběhu poslední třetiny stáhnout ztrátu z 3:7 na 7:7 a nakonec v prodloužení gólem Marka Vávry vyhrál 8:7!

Mladá Boleslav pojala zápas s Tatranem jako jeden z vrcholů oslav 15. výročí založení klubu. Billy Boys se publiku představili v nových dresech, pozvali důležité partnery, a to vše orámoval televizní přenos.

I když se Středočeši v prvních 10 minutách trápili a nechali Tatran utéct do dvoubrankového náskoku, brzy vzali kontrolu utkání do svých rukou. Ještě do konce 1. třetiny stihli Křenek s Tomášem Chroustem vyrovnat a ve druhé části zápasu pokračovali ve válcování rivala se slavným jménem.

Tatran byl všude pozdě a nemohl se divit, že brzy prohrával 2:5, a to navíc ještě 3x zvonila konstrukce jeho branky. Boleslav byla důraznější a k náskoku jí pomohla i laciná Fojtova trefa, který Kafku prostřelil po zemi mezi nohy.

Střešovice ale upravily sestavu a poslaly na hřiště Jakuba Slavíka, který se dokázal 2x prosadit. Domácí sice dokázali 2x na snížení odpovědět, ale v posledních 15 minutách jejich aktivita ustala.

To už sice nehrál Fojta, jenž odstoupil se zraněnými zády, to však nebyl hlavní důvod vyklizení pole. Tatran jednoduše přepnul na jiný level a ve 2 formacích mladoboleslavský náskok zlikvidoval. Na 7:7 vyrovnal Michal Podhráský svou 2. brankou v přesilovce, kterou ovšem rozhodčí nařídili za čistý zákrok.

Mladá Boleslav nezvládla ani prodloužení. Tatran byl přímočařejší a v čase 62:26 dorazil za Bauerova záda Řehořovu polostřelu nadvakrát Marek Vávra. „Ve 3. třetině jsme maximálně zjednodušili hru. Příště takhle ale musíme hrát od začátku, dnes jsme to stihli se štěstím,“ řekl České televizi střelec rozhodující branky.

Střešovice mají po neúplném 9. kole v čele už 4bodový náskok, Mladá Boleslav zůstala na 2. příčce. Ve vzájemných zápasech ale Tatran získal důležitých 5 bodů.

BOLESLAV – TATRAN 7:8p


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*