31. 10. 2013 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Krádež v Mladé Boleslavi. Dlouho jsme byli trapní, přiznává Michal Podhráský

 



(AKTUALIZOVÁNO O VIDEO) Tatran zápasy otáčet umí. Dokázal to několikrát, naposledy ve včerejším boji o 1. místo v extraligové tabulce v Mladé Boleslavi. Na oblíbeném starém zeleném tarkettu Střešovičtí odmítli potupu. A i když prohrávali s rozjetým domácím týmem 3:7, nakonec vyhráli 8:7 v prodloužení.

Milan Garčar nazval výsledek krádeží a zklamaní byli i domácí diváci. Střešovice totiž za 2 třetiny skoro nic nepředvedly. „Tohle bylo o nás. Byli jsme 40 minut hodně trapní. Nevyhráli jsme jediný souboj, ztráceli jsme balónky na středu. Přesně tohle Boleslav potřebuje, ale v poslední třetině jsme to změnili,“ říká obránce Michal Podhráský, který přispěl ke zisku 2 bodů 2 góly v přesilovkách.

Vyrovnávací gól na 7:7 padl poté, co se rozhodčí posoudili atak Petra Saláta jako faul. Už pár sekund předtím ale Podhráský se Salátem svedli souboj za brankou a střešovický bek se rozčiloval. „Já tam dostal loktem a tak jsem se podíval po rozhodčím. Řekl mi, že jsem byl skloněný. Hrál jsem pak dál a on mi pak zvedl florbalku. Nemyslím, že by tam byl nějaký důsledek toho předchozího souboje,“ přemítá obránce Tatranu.

Petr Salát

Petr Salát

Střešovice nabídnuté příležitosti během pár sekund využily. Ale nebyla to náhoda. Pokud hrají v početní výhodě, věří si. „Přesilovky nám jdou, i když jich letos moc nehrajeme. Ale máme úspěšnost přes 50 procent,“ připomíná Podhráský.

Góly tentokrát zařídil právě on. „Při prvním jsem měl dost prostoru. Nevím, jestli mě chtěli nechat střílet, protože vědí, že to zrovna dvakrát neumím… A ten druhý, to už je taková naše zbraň. I když asi všichni vědí, jak to s Garym hrajeme, je to v oslabení těžké odbránit. Je pak už na mě, jestli to trefím,“ vysvětluje střešovický zadák.

Jiří Curney a Jakub Slavík

Jiří Curney a Jakub Slavík

Mladá Boleslav ztratila skvěle rozehraný zápas a nakonec padla v prodloužení. „Mrzí to, vždyť jsme vedli 7:3 a máme jen bod a Tatran 2. Vytěžili z toho víc, než by si možná zasloužili,“ lituje mladoboleslavský útočník Jiří Curney, který tentokrát sice vyšel naprázdno, ale podporoval výbornou souhru bratří Chroustů.

Nakonec musel skousnout další střešovickou radost po velkém obratu. Před 3 lety zažil něco podobného v dresu FBC Ostrava ve finále extraligy. „Tehdy to bylo 8:3, vedli jsme o 5 gólů,“ vzpomíná. „Ale to bylo trochu jiné, bylo to finále. Teď jsme sice také vedli, ale tohle se nedá srovnávat.“

Zklamání Jiřího Boušky

Zklamání Jiřího Boušky

Jenže sám připustil, že narážky na známé finále z roku 2011 v mladoboleslavské šatně zazněly. „Je to fakt, něco proběhlo v kabině před 3. třetinou, když jsme vedli,“ usmívá se. „Ale je zbytečné si z toho dělat těžkou hlavu.“

Boj Tatranu a Mladé Boleslavi o 1. místo skončil po dvojutkání 5:1 na body a 4bodový rozdíl je mezi týmy i v tabulce. „Ta extraliga je teď taková, že každý může prohrát s každým. Jde o to být v top formě v play off,“ myslí si Curney.

[youtube]http://youtu.be/SCc3Je0FJwE[/youtube]

Podobně to vidí i Michal Podhráský: „V tuhle chvíli je náskok 4 bodů asi příjemný na psychiku, ale v play off si na to nikdo nevzpomene. Možná to něco znamená pro výběr týmů, ale ve florbalu se to stejně vybírá spíš podle dojezdu,“ tvrdí střešovický obránce. „My hlavně musíme všechno časovat na závěr sezony, aby to nedopadlo jako loni, kdy jsme měli formu v play off nejhorší,“ dodává zkušený obránce.

Milan Garčar a Jaromír Ekl

Milan Garčar a Jaromír Ekl

On i Jiří Curney si bezprostředně po televizním šlágru sbalili věci a vypravili se na reprezentační akci do švýcarského Schaffhausenu, kde už v pátek začne další turnaj Euro Floorball Tour. V náročném týdnu čeká reprezentanty 7 zápasů během 10 dnů! „Když jsme ten program viděli, málem jsme se skáceli na zem. Ale reprezentace je čest, to rozhodně na obtíž není. Jen normální trénink jsme neměli týden asi týden a asi jen tak nebude. Teď je to spíš o dobré regeneraci,“ konstatuje Podhráský.

Další, už třetí souboj Tatranu a Mladé Boleslavi v krátké době, se uskuteční 17. listopadu v utkání Poháru České pojišťovny. Oba rivaly totiž svedl los do jedné čtvrtfinálové skupiny společně s Ústím nad Labem a s Litvínovem.

Michal Podhráský a Jiří Bouška

Michal Podhráský a Jiří Bouška

Náročný program pro reprezentanty:
Sobota (extraliga)
Mladá Boleslav – Ostrava
Otrokovice – Tatran

Pondělí (extraliga)
Mladá Boleslav – Liberec
Tatran – Kladno

Středa (extraliga)
Mladá Boleslav – Tatran

Pátek (EFT)
Česko – Švédsko

Sobota (EFT)
Česko – Finsko

Neděle (EFT)
Česko – Švýcarsko

Úterý (pohár)
Litvínov – Tatran

Středa (pohár)
Ústí nad Labem – Mladá Boleslav

Sobota (extraliga)
Mladá Boleslav – Brno

Neděle (extraliga)
Bohemians – Tatran


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*