6. 11. 2013 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Klub 200 má nového člena! Mezi superstřelce vstoupil Milan Fridrich

 



Klub elitních domácích kanonýrů se rozrostl o dalšího hráče. Pátým mužem, který překonal hranici 200 extraligových branek, se stal střešovický Milan Fridrich. Gól, kterým vstoupil mezi vyvolené, dal Mladé Boleslavi.

Milan Fridrich o své trefě, kterou vstoupil do české florbalové historie, vlastně vůbec nevěděl. A původně to možná nezaregistroval nikdo. „Trochu jsem to tušil, že by to letos mohlo přijít, a někteří spoluhráči mi to navíc připomínali. Když jsem pak ale ten 200. gól dal, bezprostředně jsem o tom po zápase nevěděl,“ pousmála se legenda střešovického Tatranu.

Fridrich do sezony vstupoval se 195 přesnými zásahy. A svou 200. trefu přidal v zápase s Boleslaví. Střešovičtí šlágr 8. kola nakonec s vypětím všech sil ovládli a zvítězili v něm 5:4. A Fridrich gólem, kterým zvýšil na 3:0, navždy vstoupil do prestižního klubu.

Dvě stovky gólů dali v nejvyšší soutěži před začátkem letošního ročníku pouze Juraj Šádek, Libor Schneider a Michal Jedlička. Na vstup dalších 2 kanonýrů do elitní společnosti se čekalo přes 4 roky. Tím prvním byl Petr Skácel, který dvoustovku překonal ve 2. kole. O 6 kol později se k němu přidal také Milan Fridrich.

Milan Fridrich

Milan Fridrich

Góly začal střílet už v Bohemians, kam v roce 2003 přestoupil ze Znojma a kde s velkým florbalem začínal. „V Bohemce jsem zažil své florbalové začátky a všechno pro mě bylo takřka nové,“ přiznal, že se nejprve musel v prostředí nejvyšší soutěže pořádně zorientovat.

Když pak měl porovnat, kde ke gólům přicházel snáz, měl hned jasno. „Je pochopitelné, že lépe se mi góly dávaly v Tatranu. Našel jsem si zde skvělého spoluhráče, Michala Jedličku, se kterým jsme si skvěle rozuměli. A pak také bylo možné těžit z výborné podpory našich obránců,“ vyzdvihl Fridrich práci svých spoluhráčů.

Milan Fridrich

Milan Fridrich

A ve chvále pokračoval. Podtrhl zejména práci Michala Jedličky, který podle něj má na jeho rekordu velký podíl. „Musím vyzvednout všechny své spoluhráče, ale s Michalem jsem toho odehrál nejvíc. Na hřišti jsme o sobě věděli. Někdy to možná bylo riskantní, ale my už tušili, kam ten druhý naběhne a co s míčkem provede,“ vzpomínal na spolupráci s dalším elitním střelcem.

Společně s legendárním „Bedlou“ vytvořil Fridrich úderný tandem. A těžit mohl také ze spolupráce se švédským snajprem Johanem von der Pahlenem. I s ním góly střílel jako na běžícím páse. „Člověk prostě musí mít štěstí i na dobré parťáky. Musíte mít při sobě takové spoluhráče, kteří vám budou vyhovovat. V tom jsem měl velké štěstí,“ dodal Fridrich.

Milan Fridrich

Milan Fridrich

A na závěr si zkusil vybavit svůj premiérový extraligový gól, který vstřelil za Bohemians. „Tenkrát se ještě hrály 2 zápasy za víkend a pro nás to byl první venkovní výjezd. Ve Vítkovicích jsme vyhráli 4:3 a já dal navíc svůj první gól,“ okomentoval s úsměvem svou premiérovou trefu.

KLUB 200 (extraligové góly):
267 Libor Schneider
246 Juraj Šádek
240 Michal Jedlička
202 Milan Fridrich *
201 Petr Skácel *
——————————-
194 Vladimír Fuchs
181 Michal Rohel
180 Matěj Jendrišák*
177 Pavel Suchý
175 Radim Cepek
(*stále aktivní hráči)

Kdo další z aktivních hráčů se blíží rekordnímu zápisu
174 Jiří Curney
174 Vojtěch Krupička
167 Ondřej Fojta
156 Martin Zozulák


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*