14. 11. 2013 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Ani osm gólů Spartě na výhru nestačilo. Tatran derby ovládl 9:8

 



Ačkoliv Sparta ani jednou nevedla, přesto dokázala favorita potrápit a díky hattrickům Michala Strachoty a Jana Marvánka souboj s prvním celkem tabulky zdramatizovala. Tatran si v úvodní části vypracoval čtyřgólový náskok, o ten však v průběhu druhé třetiny přišel. Nakonec Střešovičtí těsné vedení uhájili a radují se z desátého vítězství v probíhajícím ročníku.

Sparta prospala úvod zápasu a po první dvacetiminutovce prohrávala 0:4. Domácí Tatran kontroloval hru a vytvořil si pohodlný náskok. Vše tak nasvědčovalo tomu, že se překvapení konat nebude.

Druhé třetina však měla úplně jiný obraz. Padlo v ní osm branek, z toho pět vstřelili hosté ze Sparty. Dvakrát se navíc sparťané dotáhli na rozdíl jedné branky. Prostřední perioda jim vlila do žil novou naději na zvrat.

Hosté pak ovšem opět nezachytili úvod poslední třetiny a Tatran znovu odskočil o čtyři branky. To se nakonec stalo klíčovým. Sparta se sice ještě stihla třemi góly dostat na dostřel, ale i přes závěrečný tlak už vyrovnat nedokázala.

Kromě třígólových sparťanů Strachoty a Marvánka nasázel hattrick také Milan Fridrich. Ten kromě toho obdržel před zápasem od představitelů svého klubu také památeční plaketu, jelikož v nedávné době překonal hranici 200 extraligových branek!

Tatran i nadále zůstane v čele extraligy a minimálně do zítřka bude mít před druhou Boleslaví desetibodový náskok. Boleslav však vlastní dva zápasy k dobru.

PŘEDEHRÁVKA 11. KOLA

TATRAN – SPARTA 9:8


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*