23. 2. 2014 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice odmítly volbu soupeře, Sparta vybojovala Czech Open

 



Poslední tajenka je definitivně rozluštěna. Vítkovice nezvládly duel v Mladé Boleslavi, od Středočechů inkasovaly 8 branek a v konečném účtování tak třetí Chodov nepřeskočí. Právo výběru soupeře tak zůstává celku z Jižního Města. Díky výhře nad Kladnem si 6. příčku a tudíž účast v elitní kategorii Czech Open vybojovala pražská Sparta.

Vítkovice totálně prospaly úvodní třetinu, ve které inkasovaly 5 branek. A ačkoliv Vítkovičtí v polovině utkání zabrali, na obrat už to nestačilo. Boleslav si v atraktivním duelu před 362 diváky došla pro 3 body.

Osm branek nastřílely také Otrokovice, které porazily pražské Bohemians a pojistily si tak 5. místo. Rozuzlení tohoto duelu obstaral Marek Matejčík, který se v průběhu 3. třetiny prosadil hned 2x a nasměroval Panthers k vítězství.

Velký boj se v posledním kole strhl o 6. místo, které jako poslední zaručuje účast v elitní kategorii Czech Open. Adepti byli 3 – Sparta, Bohemians a Brno. Všechny 3 týmy se nakonec v tabulce srovnaly se ziskem 33 bodů a rozhodnout tedy musela minitabulka.

Z ní jako vítěz vzešla Sparta, která se po výhře 6:4 nad posledním Kladnem opět může těšit na další účast v elitě Czech Open. Sedmou příčku obsadili „klokani“ a osmí skončili Bulldogs, přestože v posledním kole triumfovali na půdě zdecimované Ostravy, která musela skousnout čtvrtou porážku v řadě.

Naopak náladu si před nadcházejícím play down zvedly Pardubice. V duelu dvou týmů odsouzených k boji o záchranu zvítězily nad Libercem 9:6.

STATISTIKY A HODNOCENÍ HRÁČŮ:
OTROKOVICE – BOHEMIANS 8:5
MLADÁ BOLESLAV – VÍTKOVICE 8:4
SPARTA – KLADNO 6:4
OSTRAVA – BRNO 2:6
PARDUBICE – LIBEREC 9:6


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*