28. 2. 2014 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Kouč Sparty vyrazil před play off do Dalenu. Použije proti Tatranu něco ze Švédska?

 



Pražskou Spartu si pro čtvrtfinále play off vybral Tatran. Poznatky pro vyřazovací boje čerpal její trenér Jaroslav Berka až v dalekém Švédsku. Když přijel domů ze stáže v Dalenu, divil se, proč má jeho soupeř povoleno hrát ve Střešovicích.

Novoty a překvapení slibuje kouč Sparty Jaroslav Berka. Strávil týden v Umeå na trenérské stáži a řadu poznatků si přivezl i domů. Vedle účasti na několika trénincích bylo jeho misí nastavení spolupráce mezi kluby a porovnání koncepcí vedení mládeže.

Průvodci v klubu IBK Dalen mu byli 3 čeští krajánci. „Kluci v čele s Milanem Tomašíkem mi hodně pomáhali. Ač původní dohoda mezi kluby vznikla bez jakýchkoliv náznaků o tom, jestli budu, nebo nebudu v kontaktu s českými hráči, nakonec byli mými průvodci Milan Tomašík s Patrikem Suchánkem. Martin Tokoš je tam teprve krátce, takže se spíš seznamoval s ovladačem herní konzole,“ vypráví s úsměvem Berka.

Dalen i Sparta jsou v podobné situaci: oba kluby se chystaly na nejdůležitější zápasy sezony, a tak trenér pražského týmu čerpal i zkušenosti z přípravy na zápasy. „Určitě nepojedeme hned jinak, ale budeme snažit využít nějaké drobnosti a taktické varianty,“ nastiňuje sparťanský kouč.

Jedno ho ale mrzí. To, že Střešovice zase hrají i čtvrtfinále ve své hale v Sibeliově ulici. „Nemyslím, že je to vhodná cesta. Mám pocit, že ta hala jednoduše parametry a úroveň play off nesplňuje,“ mrzí Berku.

Duel Tatran – Sparta začne prvním utkáním v sobotu 1. března v 19 hodin, druhý zápas se hraje v neděli od 16.45. Třetí utkání pražského derby se dostane na obrazovky ČT sport, hrát by se mělo ve čtvrtek 6. března.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*