7. 3. 2014 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Jakůbek je po 9 letech v českém play off. Zatím to trochu postrádá jiskru, říká

 



Aleš Jakůbek už zase hraje české play off. Naposledy ho zažil v roce 2005, kdy jako kapitán Tatranu zvedal nad hlavu mistrovský pohár. Tehdy se dařilo i Brnu, které v semifinále hrálo právě s Jakůbkovým Tatranem a podlehlo mu těsně 2:3 na zápasy. Nyní dlouholetý reprezentační obránce bojuje o postup dál už jako Buldok.

Brno svého čtvrtfinálového soupeře z Vítkovic trochu zaskočilo. Vítězství Buldoků na Dubině v prvním utkání čekal málokdo. Samotný tým ale do Ostravy bez ambicí nejel: „Věřili jsme, že aspoň jednu výhru z Dubiny odvezeme a víkend nám dal za pravdu. Už v základní části jsme se přesvědčili o tom, že se s Vítkovicemi dá hrát. Je to samozřejmě o tom, abychom odvedli koncentrovaný výkon ve všech směrech. Ale zkušenosti z play off z minulých let nás v tom utvrzovaly.“

Právě v častém setkávání Brna a Vítkovice je podle Jakůbka menší výhoda pro tým z jihu. „Myslím si, že v každé sezoně jsou týmy vždy trošku odlišné, ale určitě se za ty roky nemají téměř čím překvapit. Zvlášť Vítkovice hrají už několik let to samé. Možná jen my jsme trošku nečitelnější neustálými trenérskými rošádami,“ hlásí bývalý střešovický obránce, jenž našel nový domov v Brně.

Ve Švýcarsku absolvoval několik play off a v tom českém prý zatím postrádá tu pravou jiskru. „Sobotní zápas mi celkově nepřišel jako v play off. Čekal jsem bouřlivější atmosféru v hledišti, ostřejší souboje na hřišti. To všechno se ukázalo teprve v neděli. Sobota byla ještě taková oťukávací,“ hodnotí jeden z nejzkušenějších Buldoků.

A přispěli k tomu prý i rozhodčí. „Možná pískali víc, než by bylo třeba. Ale zase to bylo lepší, než aby se zápas vymkl kontrole,“ dodává.

Aleš Jakůbek

Aleš Jakůbek

Může porovnávat. Často se mluví o tom, že ve Švýcarsku je příprava týmů daleko preciznější než v Čechách a florbalisté mají velkou podporu klubů. Buldoci ale prý mají vše, co potřebují. „Co se přípravy, alespoň na naší straně, týká, jsem maximálně spokojený s tím, jaké nám klub zajistil zázemí a komfort. Můžeme se soustředit jen na florbal a dané zápasy,“ pochvaluje si Jakůbek.

Přece jen je to ale pro něj trochu jiné. „Po 8 letech jsem zase zpátky doma a vlastně jsem ani nevěděl, jak to bude vypadat. Jsem v jiné roli, v jiném týmu, netušil jsem, jaká jsou očekávání,“ přemýšlí.

Aleš Jakůbek

Aleš Jakůbek

Buldoky nyní čekají 2 zápasy v domácím prostředí a hala ve Vodově ulici se zřejmě pořádně zaplní. Diváci totiž tuší, že letos by to přes Vítkovice mohlo jít. „Jak Vítkovice, tak i my máme po prvním víkendu svůj recept na další výhry. Nedají se ze dne na den dělat žádné velké změny, ať už systémové, nebo na hráčských pozicích. Bude to o detailech,“ ví Jakůbek.

Třetí zápas čtvrtfinálové série Brno – Vítkovice začne v sobotu v 17 hodin, v neděli se čtvrté utkání bude hrát od 17.30.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*