9. 3. 2014 Superliga (3) KOMENTÁŘŮ

Drama pokračuje! Chodov vyrovnal v nájezdech, odpověděly i Vítkovice

 



Nedělní odvety na moravském poli přinesly vítězství hostů. Vítkovice dobyly Brno těsně 3:2 a otrokovičtí Panteři další senzaci do konce nedotáhli, prohráli s Chodovem 8:9 po nájezdech. Obě série tak jsou vyrovnané 2:2. Mečbol získala Mladá Boleslav, která na Bohemians vyhrála těsně 5:4.

Otrokovice doma prováhaly jedinečnou možnost. Do Prahy na televizní zápas mohly jet s mečbolem v kapse, jenže nezvládly vypjatý závěr zápasu a nakonec prohrály po nájezdech. Panteři získali i 2gólový náskok, pak ale také prohrávali 5:6. Ve fantastickém utkání pak znovu otočili skóre a směřovali za vítězstvím.

Pražané však ubránili i 43 sekund dlouhou přesilovku 5 na 3 a zejména díky reprezentantům ve své sestavě dokázali vyrovnat. Kdyby domácí celek tuto výhodu za stavu 8:7 10 minut před koncem využil, asi by bylo rozhodnuto.

Otrokovice však nadějnou situaci prováhaly a po Mikešově gólu se na Štěrkovišti muselo do prodloužení. Chodov držel především gólman Zich, který se stal nakonec i hrdinou nájezdů. Postupně si na něm vylámali zuby Ťopek, Hrdina, Petřík i Matejčík a Chodov tak odjel domů s cennou výhrou.

OTROKOVICE – CHODOV 8:9SN, stats a hodnocení
Stav série: 2:2

Bohemians sehráli s Mladou Boleslaví další vyrovnaný duel a nezlomila je ani 3gólová ztráta z 1. třetiny. Zelenobílí hned 3x dokázali stáhnout skóre na rozdíl jediné branky, ale nakonec jim nebylo přáno. V poslední sekundě při power play zachránil hosty na brankové čáře Radim Křenek. Billy Boys se po vítězství 5:4 dostali blízko postupu do semifinále, mečbol navíc budou mít v domácí hale.

BOHEMIANS – MLADÁ BOLESLAV 4:5, stats a hodnocení
Stav série: 1:3

Brno mělo v neděli další možnost srazit vítkovické sebevědomí, ale na třetí vítězství nedosáhlo. Buldoky musejí mrzet zejména okamžiky 1. třetiny, kdy měli za stavu 1:0 možnost přesilovky, ale nabídli hostům možnost skórovat. Po Šebestově trefě v oslabení se dostaly Vítkovice na koně a dlouhou dobu utkání řídili. Mistrovský tým nezaskočilo ani brněnské vyrovnání a rozhodující gól dal 7 minut před koncem Zdeněk Žák.

BRNO – VÍTKOVICE 2:3, stats
Stav série: 2:2.

1. KOLO PLAY DOWN:
Ostrava si notně zkomplikovala záchranářské práce. Dovolila totiž Liberci luxusní náskok 5:0 a druhý zápas série ztratila. Na sever Čech se klání bude přesouvat za vyrovnaného stavu.

To Pardubice si s Kladnem poradily podruhé velmi hladce. Středočechům opět chyběl zdravotně indisponovaný Dušan Přívara a druhá část utkání byla už jen otázkou skóre. Pardubicím stačí už jen jediné vítězství k záchraně.

OSTRAVA – LIBEREC 3:8
Stav série: 1:1

PARDUBICE – KLADNO 12:3
Stav série: 2:0


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • fousek napsal:

    fantastické utkání ? takto hodnotí trenéři poslední dvě utkání mezi otrokovicemi a chodovem… fantastické na tom vidím jenom a jenom diváckou kulisu, počet branek a napínavost až do konce u obou duelů… z pohledu hry je to však katastrofa, snad kromě potence střelců nelze výkon ani jednoho mužstva hodnotit jinak než výše uvedeným slovem. tolik školáckých chyb, tolik taktické nevyzrálosti, tolik ukvapenosti se jen tak nevidí. snad jenom v památném finálovém boji mezi ostravou a střešovicemi, kdy ostrava prováhala a prohospodařila tři mečboly. a ještě jednu věc – počet vyloučených podle mě nesvědčí ani tak o bojovnosti a nasazení, ale spíše o jiném nešvaru našeho florbalu – přehnaná tvrdost na úkor kvality. nedovedu si představit, jaký by byl výsledek při konfrontaci se švédy či finy při tomto počtu vyloučených?

    • Michal Roth napsal:

      Když se ti to nelíbí tak to nesleduj… nevím proč pořád musí všichni srovnávat se švédskem… pořád jenom samé kdyby švédi to, kdyby švédi ono… strčte si ty svédy někam a buďte rádi, že na florbal přislo přes 600 lidí 😉

  • fousek napsal:

    vážený pane, vy jste vůbec nepochopil smysl mého příspěvku – patrně jste nějakým způsobem předpojatý a proto jste se omezil na líbí-nelíbí… k tomu podstatnému z mé poznámky jste nic nového nesdělil

Napsat komentář

*