10. 3. 2014 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Play off, čas bratří Boušků. Dávají góly i rozdávají rány. Ve čtvrtek chci mít volno, říká Pavel

 



(VIDEO) Bratři Bouškové jsou zpět. Ne, že by letos za Mladou Boleslav nehráli, ale zdá se, že jejich čas přišel v play off. Společně dali Bohemians už 7 gólů a zařizují hlavně ty důležité trefy.

Starší Jiří hrál téměř celou sezonu v obraně. Na poslední zápas se ale vrátil do útoku k Petru Novotnému, kde bylo dlouhá léta jeho místo, dal rozdílovou trefu a je nejlepším střelcem Billy Boys v play off. Také si ale v nedělním duelu připsal nešťastné zranění svého spoluhráče. U mantinelu v blízkosti střídaček dohrál „klokana“ Martina Šimka a ve stísněných podmínkách haly ve Střešovicích odskákal střet Tomáš Chroust.

Jiří Bouška

Jiří Bouška

Mladší Pavel, na kterého občas nezbylo ani místo ve 3 formacích, je zase v play off druhým nejproduktivnějším hráčem týmu. Na Bohemians se mu daří. Už v základní části rozhodl duel svým gólem minutu před koncem a nyní v play off zařídil vítěztsví ve 3. duelu série gólem a asistencí v rozhodujících chvílích. „Byl jsem měsíc nemocný, pak zraněný, tak jsem se do toho musel dostat. Snad přesvědčuju, že tam patřím,“ říkal po čtvrtém utkání s Bohemians, které Středočeši dohrávali na 2 nyní netradiční pětky. Možná i kvůli zmíněnému zranění Tomáše Chrousta.

Pavel Bouška proti Bohemians

Pavel Bouška proti Bohemians

„Klokani“ v play off Mladé Boleslavi zatápějí víc, než se čekalo. Dlouhou dobu suverénní Billy Boys ztratili jeden zápas a i v dalších utkáních se strachovali o výsledek do posledních minut. „Hrají dobře na brejky a mají hodně dobře naučené nabíhání do druhé vlny, to nám dělá problémy,“ poznamenává na adresu soupeře Pavel Bouška. „Když pak uděláme chybu někde v rohu nebo na půlce hřiště, tak se to na nás valí a dostáváme góly,“ potvrzuje.

SESTŘIH 4. UTKÁNÍ
[youtube]http://youtu.be/2DmuHV9muqY[/youtube]

Proti systému 2-1-2, který na play off v Bohemians zvolili, se Mladá Boleslav prosazuje hůř. „Radši hraju na 2-2-1, kde jsem na středu a můžu střílet, než takhle, kde to ho prostru tolik není,“ připouští mladší z bratří Boušků. „Ale určitě je to dobrá příprava na další zápasy,“ dodává.

Svůj tým by už totiž rád viděl v semifinále. „Doufám, že ve čtvrtek budu mít volno a do Prahy už nepojedeme, v úterý to chceme skončit,“ hlásí odhodlaně.

Jiří Bouška se spoluhráči z Billy Boys

Jiří Bouška se spoluhráči z Billy Boys


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*