12. 3. 2014 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Otrokovice jsou krok od semifinále, třetí vítězství jim vychytal famózní Michajlovič

 



Otrokovice potvrdily skvělou formu v letošním play off a v 5. zápase čtvrtfinálové série porazily Chodov na jeho hřišti vysoko 6:2. Panteři velmi brzy vedli, jejich gólman Radovan Michajlovič navíc převedl famózní výkon, když střelcům z pražského Jižního Města dovolil pouze 2 góly.

Moravané navázali v televizním utkání na vydařené víkendové zápasy a hned po 25 vteřinách šli napřed, když se dalekonosnou střelou prosadil Sovják. Chodovský útok nabitý reprezentanty poté Otrokovice zatlačil, vyrovnání však nepřišlo, zejména díky skvělému Michajlovičovi. Ve 13. minutě navíc z ojedinělé akce zvýšil obránce Hradil a do kabin šly oba týmy za stavu 0:2.

Na začátku prostřední části Otrokovice nejprve nevyužily přesilovku po Flouskově faulu, vzápětí se ale trefil podruhé v zápase obrovitý útočník Sovják a na rozdíl 4 gólů zvýšil v polovině zápasu zkušený Valčík. Na konci třetiny se pak mohli radovat i Chodovští, když se po standardní situaci prosadil Jastřembský.

To dodalo hráčům Chodova sebevědomí, v poslední části se opět pokoušeli tlačit a naději jim dal gól mladíka Klápy. Další chodovské výpady ovšem skončily buď na soupeřově obraně, nebo na fenomenálním Michajlovičovi.

Po gólu otrokovického veterána Vaňka se domácí vrhli do hry bez brankáře, při které ovšem místo kontaktního gólu přišla pojistka Nagyho. Otrokovice tak v pátek ve své aréně mohou sérii ukončit a poprvé v klubové historii postoupit do extraligového semifinále.

CHODOV – OTROKOVICE 2:6
Stav série: 
2:3


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • fousek napsal:

    famózní výkon michajloviče … nesmělý pokus ondruška vyřadit ze hry brankáře otrokovic… impotentní střelci na straně chodova… to je několik okamžiků ze zápasu, které mě zaujaly. kdyby si michajlovič dokázal udržet a stabilizovat dlouhodobě takovou formu, nezbývalo by nic jiného, než jej povolat do repre a to jako jednoznačnou jedničku. – i z opakovaného televizního záznamu bylo nad slunce jasné o co se ondrušek pokusil.- a v neposlední řadě i na tomto utkání se ukázalo, jak jsou různé statistiky zavádějící a mylné – bombarďák jendrišák rozhodně vystřelil nebo se pokusil vystřelit vícekrát než udávala televizní statistika (11x) – přesto vyšel z tohoto duelu naprázdno. důležitější je však ten fakt, že se o to společně s ondruškem snažili i v situacích, kdy bylo rozhodně lepší zvolit jinou variantu – klička, přihrávka atd. téměř každý jejich pokus navíc znamenal ztrátu balónku a tím kontrolu nad vývojem hry. jinak řečeno – bída s nouzí, kterou bych od reprezentantů nečekal, touha se za každou cenu bodově prosadit je někdy na škodu a v neprospěch celku a florbal je kolektivní hra…na to tito hráči jakoby zapoměli

    • pf2000 napsal:

      Stačily vidět tři zápasy a hned mi bylo je jasné, že Ondrušek je výborný florbalista, ale úměrně tomu špatný a zákeřný člověk.
      3. zápas v Otrokovicích: vteřinu před koncem za rozhodnutého stavu střílí gól na 6:10 a na jeho oslavu řve přímo do obličeje kapitánovi Panterů Petříkovi nepublikovatelná slova.
      4. zápas v Otrokovicích: vyrovnaní na 8:8 slaví tak, že provokuje fanoušky, po své trefě v nájezdech zase tím, že si dává prst na ústa, aby ztichli.
      5. zápas v Chodově: 10 vteřina a nesmyslně sráží k zemi zezadu Nagyho loktem, ve třetí třetině úmyslně naběhne a srazí brankáře Michajloviče, přestože se mu mohl vyhnout. To vše bez trestu…
      Už jen za tohoto florbalového fracka si Chodov nezaslouží nic jiného než konec ve čtvrtfinále.

Napsat komentář

*