15. 3. 2014 Superliga (5) KOMENTÁŘŮ

Šlo o nešťastný souboj, říká o Jelínkově zranění David Sládeček

 



Ve své první sérii extraligového play off v kariéře toho stihl už docela hodně. Mladý brněnský útočník David Sládeček je vítkovickým soupeřům trnem v oku nejen proto, že je zatím proti nim nejproduktivnějším Buldokem. V 6. zápase po souboji s ním musel ze hry odstoupit kapitán Vítkovic Jan Jelínek a obhájci titulu viní Sládečka z toho, že reprezentačního beka zranil úmyslně.

O tom, že by se účastník minulého mistrovství světa juniorů nějak zvlášť opájel atmosférou vyřazovacích bojů, nemůže být řeč. „Užívat si to budu, pokud přijde týmový úspěch,“ uvedl tvůrce hry Buldoků. „Nikoho nezajímá, kolik byla série na zápasy, ale pouze to, kdo postoupil,“ dodal vzápětí, že brněnské hráče 3 výhry, které zatím uhráli, rozhodně neuspokojily.

V dresu pražských Bohemians mu loni play off těsně uniklo. Přesun do moravské metropole si tedy pochvaluje. „Poznal jsem tady hodně nových lidí. Podrželi mě, i když se mi vůbec nedařilo. Jsem za to vděčný, a teď se snažím to splácet na hřišti,“ děkoval lidem z klubu nadějný hráč. S Brnem má teď možnost dostat se mezi 4 nejlepší týmy v republice. „Šance jsou opravdu velké. Záleží jenom na nás, jak s tím naložíme,“ uvědomoval si.

Soupeři na něj ale mají před rozhodující bitvou spadeno. Střet s Janem Jelínkem, z nějž si zkušený obránce odnesl nepěkné zranění, totiž podle Vítkovických rozhodně nebyl nezaviněný. „Trošku se po Honzovi prošel,“ řekl pro klubový youtube kanál Jelínkův kolega z obrany Pavel Brus. Sládeček ovšem žádnou vinu necítí: „Byli jsme v souboji a pak jsme spadli na zem se zapletenýma nohama. Navíc rozhodčí stál přímo nad námi, měl to jako na talíři,“ popsal situaci hráč Brna.

I jemu samotnému nejdřív podrážděné reakce protihráčů vrtaly hlavou. „Zpětně jsem se pak koukal na video i na fotky přímo z toho souboje,“ podotkl. A produkty audiovizuální techniky ho nakonec v jeho názoru utvrdily. „Šlo prostě o nešťastný souboj. Rozhodně v tom nebyl žádný úmysl,“ stál si za svým David Sládeček. Už dnes večer se v 7. zápase rozhodne, zda se mladý šikula bude moci radovat z postupu, nebo ne.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Mirek Jahoda napsal:

    Díky za článek, ale těch hrubek! Výhry neuspokojily. Reakce vrtaly. Produkty utvrdily. Co je na tom těžkýho?

    • Dominik Hrubý napsal:

      Děkuji za upozornění, vše je opraveno. To že člověk při psaní článku udělá ve složitějších pravopisných jevech chybu se bohužel může stát 😉

  • Si děláte legraci? Neúmyslný faul? Sládeček dohrával Jelínka po souboji na zemi tím, že mu sevřel obě nohy svýma a úmyslně se převrátil a tak způsobil zranění Honzovi Jelínkovi. Myslel jsem si, že pokud je to amatérský sport, tyhle zákeřnosti se nedějí, ale jak je vidět, je to jen o inteligenci hráčů. Komu tím SLádeček pomohl? Svému egu, že když na hráče nemá sportovně, tak ho aspoň zruší takto? Je mi z toho na blití. Viděli to všichni okolo i rozhodčí a všichni ví, že to bylo úmyslné. Teď ten frajer nemá koule na to říct, že to udělal schválně. Proč jinak by držel Honzovi nohy mezi svýma a přetočil se na něj? Hnus!

    • madphoto napsal:

      Zdravím,
      nevím, kde jste se zrovna nacházel, když k onomu střetu došlo, ale já byl náhodou cca 5m od místa a dokonce jej i nafotil. Ke zranění došlo v momentě, kdy Jelinek s Žydelem zdvojovali Sládečka a Jelínkova noha se dostala bohužel do nepříjemné pozice a pádem, který pravděpodobně nemohla noha snést. Sládečkův pád mohl zranění přitížit, ale jistě ne úmyslně (zvlášť, když v cestě stál Žydel). Následná situace na zemi již nebyla jak píšete, o převrácení, když Sládeček byl na kolenou a pouze vytahoval zaklíněné nohy (tedy žádné převracení).
      Nechci nikoho bránit, přeji Jelínkovi brzké uzdravení, ale nelíbí se mi, jak to popisujete Vy.

Napsat komentář

*