19. 3. 2014 Superliga (4) KOMENTÁŘŮ

Max Wahlgren bojuje o postup do Superligy, Chodovu chyběly góly jeho i dalších

 



Před rokem byl jedním z klíčových hráčů při chodovském tažení do Superfinále a daří se mu i v této sezoně. Švédský útočník Max Wahlgren útočí s týmem KAIS Mora na postup do švédské nejvyšší soutěže. Nejen jeho produktivita Chodovu v letošním play-off chyběla. Kádr týmu z Jižního Města přes léto zchudl celkem o 11 hráčů, sedm z nich přitom v předchozí sezóně nasázelo dohromady neuvěřitelnou porci 121 gólů.

Max Wahlgren se po loňském vydařeném působení v Chodově vrátil do Mory, kterou dovedl k vítězství v základní části Allsvenskanu, druhé nejvyšší švédské soutěže. „Čeká nás ještě play off mezi nejlepšími 4 týmy, z kterého postupuje jen vítěz,“ vysvětluje Wahlgren neúprosný systém baráže.

Boje o postup byly od počátku sezony jeho jasným cílem. „Jinak bych v Moře sezonu ani nezačínal,“ tvrdí bývalý Chodovák s tím, že se po skvělém ročníku ocitl i v hledáčku klubů ze Superligy: „Nějaké nabídky mám. Ale nejdřív dohraju sezonu, až pak nad nimi budu přemýšlet.“

Vítěz kanadského bodování loňského českého play off se letos stal nejlepším střelcem Allsvenskan a v produktivitě skončil druhý. Udržuje si skvělou formu a kdekoho možná napadne jeho spojení s reprezentací. Sám útočník je ale ohledně dresu se třemi korunkami na prsou skromný: „Na to jsem ani nepomyslel. Do švédského národního týmu vede skutečně dlouhá cesta.“

prazak, wahlgren

S některými bývalými spoluhráči s Chodova je Wahlgren stále v kontaktu. „Píšu si s Martinem Pražanem, o Vánocích jsem mluvil s Davidem Podhráským,“ upřesňuje.

Výsledky Chodova mu ani pár zeměpisných stupňů od polárního kruhu nejsou lhostejné. „Sleduju je na stránkách ČFbU, dokonce jsem si na Chodov teď v play off vsadil. Ale zrovna prohráli,“ svěřuje se Wahlgren. A přidává i svůj typ na vítěze extraligy: „Myslím, že vyhraje Tatran. Mají nejlepšího brankáře a hodně zkušeností.“

Tým Chodova letos vedl ze střídačky David Podhráský. Toho si švédský střelec pamatuje ještě jako jednoho ze spoluhráčů. „Byl jsem u toho, když Radim Cepek končil. Ale nečekal jsem, že Dave přestane hrát a bude trénovat,“ překvapuje Wahlgrena. Podhráského však oceňuje: „V základní části uhráli jen o 3 body míň než loni, a to jim odešlo několik hráčů. Myslím, že odvedl dobrou práci.“

S chodovským dresem se v létě rozloučilo hned 11 mužů – 10 hráčů do pole a gólman Jan Binder. Ze sestavy Pražanů se tak oproti minulému ročníku vytratilo v součtu základní části i play off 121 gólů a 64 asistencí, které nedokázal nahradit ani příchozí reprezentant Tom Ondrušek. Kromě trojice útočných hvězd Wahlgren-Zozulák-Dóža chvílemi zejména v obranné fázi chyběli Radim Cepek a druhá švédská posila Rasmus Christiansson.

Kdo všechno vlastně dal hale na Jižním Městě před sezonou sbohem?
Max Wahlgren (v sezoně 21 gólů + 25 asistencí) Na jeho místo na pravém křídle vedle Jendrišáka a Pražáka se Chodovu (i kvůli zraněním) prakticky celou sezonu nepodařilo najít uspokojivou náhradu.
Patrik Dóža (35+17) Mladý rychlík válí v Pixbu, kde se propracoval až do prvního útoku. Má šanci být prvním Čechem, který vyhraje titul ve švédské Superlize.
Martin Zozulák (44+15) Kanonýr se vrátil do rodných Pardubic, které málem překvapivě dovedl do play off. Stal se nejlepším střelcem letošní sezóny.
Jan Binder Ryšavý brankář se vydal za Adamem Šteglem do Švýcarska.
David Podhráský (13+2) Chodovský buldok převzal po Radimu Cepkovi trenérské kormidlo, v hráčské kariéře pokračuje v nižší soutěži.
Rasmus Christiansson (3+3) Podobně jako Wahlgren se vrátil do Švédska. Spolehlivý obranář nyní nastupuje v týmu Strängnäs.
Radim Cepek (3+2) Česká florbalová legenda se stala trenérem národního týmu. V letošním play-off se šířily zvěsti o jeho návratu na hřiště, nakonec ale nenastoupil.
Vojtěch Procházka (2+0) Odchovance znojemského florbalu si přivedl do Chodova jeho jmenovec, trenér Lukáš. Po loňské sezoně ale s florbalem skončil, v současnosti nehraje žádnou soutěž.
Martin Rossi Posila z Future, v Chodově nedostal moc šancí. Nyní patří k nejdůležitějším hráčům vinohradského Sokola v 1. lize.
Tomáš Boubelík a Martin Zeidler Produkty skvělé chodovské práce s mládeží v extralize příliš nenastupovaly. Před sezonou se oba z Jižního Města přesunuli o kousek dál do Kunratic, kde bojují se Startem o záchranu v 1. lize.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • hruska napsal:

    Dobře udělaný PR článek, kde se tak nenápadně vysvětluje, proč že Chodov nepostoupil, a podsouvá, že to vlastně není neúspěch.

    • oligarcha napsal:

      Spíše jde jen o takový pokus o propagandu 🙂 Chodov v posledních letech udělal fantastické leč nesmyslné nákupy, loni to skoro vyšlo, ale letos nastal očekávaný propad. Dokud si Chodov nebude pěstovat vlastní hráče a bude dávat přednost například tomu Wahlgrenovi, který sice loni sestřelil Tatran (ale k čemu to letos je, že?), tak to na titul ještě hódně dlouho v tomto naprosto amatérském sportu nebude.

  • Mirek Jahoda napsal:

    Produkty nenastupovaly

Napsat komentář

*