20. 3. 2014 Superliga (8) KOMENTÁŘŮ

Hráči Otrokovic jdou na oslavu postupu dohola, Ivan ušetří za gel

 



Dojmem party sloužící první dny své povinné vojenské služby budou v semifinále s Tatranem Střešovice působit otrokovičtí Panteři. Během série s Chodovem se hráči domluvili, že v případě postupu celý tým zkrátí vlasový porost na maximální délku několika milimetrů a svůj závazek nyní postupně (byť někteří nepříliš nadšeně) plní. Kdo z hráčů byl autorem nápadu a kdo se ujal funkce holiče?

Informace o bláznivém závazku florbalistů ze Zlínska se objevila v pondělí na facebookovém profilu týmu. Prvním, jehož foto se po úpravě účesu dostalo na veřejnost, byl nejproduktivnější hráč Otrokovic Marek Matejčík. „S týmovým stříháním se přišlo při rozcvičce před druhým zápasem s Chodovem, asi spíše v žertu,“ objasňuje zrod akce obránce Michal Nagy.

Stmelovací účel prý plnila už ve čtvrtfinálové sérii: „V kabině jsme o tom mluvili, dělali si z toho srandu a myslím, že to přispělo k dobré pohodě v týmu.“ Otrokovičtí se pravděpodobně nechali inspirovat například českou fotbalovou reprezentací do 20 let nebo srbskými tenisty, kteří podobnou výzvu v minulých letech také podstoupili.

Klubový profil také prozradil, kdo s nápadem na stříhání přišel – šlo o obránce Radima Ivana! „Byl jsem jedním z iniciátorů,“ přiznal se florbalista váhavě. Později však možná na moment zalitoval. „Jak došlo na lámání chleba, rozprostřela se ve mně hrůza!“ uznává. „Ale aspoň ušetřím za gel,“ bere situaci s humorem mladý bek, který byl před ostříháním známý svou vizáží italského modela.

Radim Ivan

Radim Ivan

Následky svého slibu si pravděpodobně všichni hráči Otrokovic naplno uvědomili, až když nastal čas jeho splnění. „Co to bude znamenat mi došlo až když jsem byl svědkem „skalpování“ dvou kolegů,“ říká Michal Nagy. „V práci a osobním životě to je trošku problém. Vypadám jak člen mučednické brigády,“ přidává se hřmotný útočník Martin Krkoška, který už má stříhání za sebou.

To na Nagyho ještě holící strojek čeká. „Už se na to tak netěším, ale rozhodně jdu do toho!“ bere zkušený bek celou situaci statečně. V podobném duchu mluví i mladší z bratrů Krkošků: „Vzhledem k tomu úspěchu jsem slib rád dodržel.“ Je ale znát, že sám od sebe by si podobný účes rozhodně nezvolil. „Už jsem ale pořídil kšiltovku, tak si snad všichni okolo zvyknou,“ doufá.

Po Matejčíkovi byli mezi prvními ostříhanými právě Ivan nebo kapitán Lukáš Petřík. U fanoušků vzbudila akce velkou pozornost a žádají i fotky dalších hráčů, např. gólmana Radovana Michajloviče nebo útočníka Jaroslava Vaňka. Ten se chopil strojku ujal se role týmového holiče. A pokud holé hlavy přinesou proti Tatranu štěstí, můžeme se prý na oslavu postupu do Superfinále těšit, že z kabiny Panterů vzejde další bláznivý nápad.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*