26. 3. 2014 Superliga (3) KOMENTÁŘŮ

Zápas bez střel rozhodlo nahození. Kolísko ani gól dát nechtěl

 



24 střel, tři góly. Diváci na Podvinném Mlýně zažili v úterý večer kuriózní zápas play off. Tatran 54 minut nedokázal vyzrát na gólmana Michajloviče, pak ovšem zavelel k obratu Marek Vávra a jeho dílo dokonal náhodným nahozením Jiří Kolísko. První zápas naznačil, že to Tatran nebude mít v sérii s Otrokovicemi jednoduché. Panteři na něj vytáhli nepříjemnou osobní obranu.

Střešovičtí věděli, že Otrokovice nedají svoji kůži zadarmo. „Čekali jsme, že to bude obtížné. Do zápasu jsme navíc nastoupili vlažně,“ hodnotil výkon Střešovic Jiří Kolísko, útočník Pražanů, který nakonec celou bitvu rozhodl svým gólem. „Bylo to nahození. Já viděl pohyb před bránou, tak jsem to zkusil nahodit na teč. Byla to vyloženě náhoda,“ vrátil se k rozhodujícímu momentu celého zápasu.

Tatran svého soupeře ve třetí třetině zatlačil. Podle Kolíska byl sice gól náhodný, ale rovněž byl výsledek střešovické snahy. „Vyrovnání jsme si za výkon ve třetí třetině zasloužili. Nemůžu říct, že bychom vyhráli náhodným gólem, bylo to vyústění našeho tlaku,“ dodal ještě Kolísko.

Otrokovičtí vyrukovali na Tatran s důraznou osobní obranou.

Otrokovičtí vyrukovali na Tatran s důraznou osobní obranou.

54 minut a jednu vteřinu držel otrokovický brankář Radovan Michajlovič čisté konto. Otrokovice totiž vyrukovaly na Tatran s nepříjemnou defenzivou. „Nepouštěli jsme soupeře do šancí či střeleckých příležitostí a snažili jsme se je při té osobní obraně vytlačovat. To byl náš cíl,“ objasnil taktiku Otrokovic obránce Radim Ivan.

Podle něj Otrokovičtí udělali největší chybu v tom, že se po vstřeleném gólu až moc zatáhli. „Začali jsme být pasivní, určitě jsme se měli více tlačit do střelby. I tak jsme tam měli ve třetí třetině nějaké brejky, které jsme mohli proměnit, a mohlo to být úplně jinak…“ ohlédl se za průběhem utkání.

Otrokovičtí zažívají náročný týden. V Praze nepřespávají, ale cestují zpátky domů. Ve čtvrtek je tak čeká další cesta do hlavního města. „Určitě to je trochu jiné, než kdybychom hráli o víkendu, ale volno si všichni vzít nemůžeme. Ve čtvrtek musíme k zápasu přistoupit stejně, jako jsme to dělávali v sérii s Chodovem, a pokusíme se srovnat na 1:1,“ řekl sebevědomě Ivan.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*