28. 3. 2014 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Sezona pro mě skončila, šokuje fanoušky zraněný Jelínek

 



Když v šestém zápase čtvrtfinále s Brnem odkulhal ze hřiště, nikoho nenapadlo, že právě dohrál své poslední střídání v sezoně. Zranění Jana Jelínka se ale nakonec ukázalo jako vážné a sám kapitán Vítkovic přiznává smutnou pravdu: „Kvůli prasklině v kotníku mám nohu v sádře, takže pro mě sezona téměř jistě skončila.“

„Těsně po zápase jsem doufal, že půjde „jen“ o výron, ale během druhého dne noha hodně otekla. A v pondělí rentgen odhalil prasklinu v kosti,“ říká Jelínek s tím, že jeho návrat mezi mantinely ještě během této sezony je krajně nepravděpodobný. I kdyby Vítkovice postoupily, jejich kapitán si tedy Superfinále nezahraje.

Jeden z nejzkušenějších členů družiny rytíře Vítka si zle pochroumaný kotník odnesl ze souboje s brněnským Davidem Sládečkem. Mezi fanoušky i hráči se objevil názor, že Sládeček ublížil Jelínkovi úmyslně. Reprezentační obránce ale mladého útočníka Buldoků ze zákeřnosti neviní. „Byla to asi spíš smůla, trochu se nám během souboje zamotaly nohy,“ popisuje osudný moment zraněný hráč.

Vítkovice nejsou zrovna v záviděníhodné situaci, bez svého kapitána zatím oba úvodní semifinálové zápasy těsně prohrály, druhý o gól a první dokonce až po nájezdech. „Co se týče prvního zápasu, tam jsme nezvládli závěr. Druhé utkání jsem bohužel kvůli nefunkčnímu live přenosu neviděl,“ mrzí absolventa ostravské Vysoké školy báňské.

Z Vítkovic se ozývají hlasy, že si Boleslav vítězství nezasloužila, neboť byla v obouch domácích utkáních horším týmem. Podobná prohlášení ale od Jelínka neuslyšíte. „Důležité je, že Boleslav vyhrála. Kdo byl nebo nebyl lepší je úplně jedno,“ tvrdí bez obalu pravděpodobně nejlepší český obránce a dodává: „Po sezoně všechny zajímá jen to, kdo vyhrál titul.“

Jan Jelínek - Superfinále 2012 / na zádech s Milanem Fridrichem

Jan Jelínek bojuje s Milanem Fridrichem v Superfinále 2012

Jelínek ale neztrácí optimismus a doufá, že domácí zápasy vyjdou jeho týmu i výsledkově. „Náš herní projev byl docela dobrý, ale potřebujeme více využít našich silných stránek. A nepouštět Boleslav do přečíslení a rychlých protiútoků,“ přidává recept na soupeře zraněný bek.

Pokud Vítkovice sérii proti týmu z města automobilů otočí, čeká je v pražské O2 aréně střešovický Tatran nebo největší senzace letošního play off z Otrokovic. Na otázku, kterého soupeře by si přál pro svůj tým do případného Superfinále Jelínek nechce odpovědět a tvrdí: „Takovýmto přáním se snažím vyhýbat.“ Oceňuje ale kvality obou týmů.

Dva víkendové duely v narvané aréně Na Dubině každopádně napoví, zda si svěřenci trenéra Michala Deuse velkolepý zápas o titul zahrají, nebo zda ho stejně jako jejich zraněný vůdce budou sledovat pouze jako diváci.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*