29. 3. 2014 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

S bráchou na sobě nejsme nijak závislí, směje se boleslavský zachránce Tadeáš Chroust

 



Po minulé sezoně se Tadeáši Chroustovi rozpadl klub a mladý útočník nevěděl, kde odehraje letošní ročník . Nakonec i s bratrem Tomášem překvapivě zakotvil v Mladé Boleslavi a v nejlepším útoku soutěže ani jeden z nich nezapadl. Tomáš pomohl dvěma góly k druhému vítězství BILLY BOYE, Tadeáš týmu stejně přispěl v prvním utkání, které svou druhou brankou 19 vteřin před koncem poslal do prodloužení.

Bývalý kapitán juniorské reprezentace musel před sezonou řešit nepříjemný problém – jeho klub Future ukončil svojí činnost. „Bylo mi to samozřejmě líto. Není pěkné, že klub který mě dostal do velkého florbalu už de facto neexistuje,“ říká smutně Tadeáš Chroust. A přiznává, že na bývalé vedení Future v čele s Michalem Kabelem měl vztek. „Hořkost tam byla, lhal bych, kdybych řekl že ne. Ale tak to měl každý,“ přibližuje rozklad někdejšího úspěšného klubu útočník.

Future se spojilo se Spartou a pokračuje v ní i mnoho jeho bývalých hráčů. Bratři Chroustovi se ale rozhodli jinak. „Možnost zůstat ve Spartě byla skoro nulová. Měli jsme nabídky téměř z celé Prahy,“ přiznává Tadeáš. Spekulovalo se i o tom, že každý z bratrů půjde jinou cestou. „Ta možnost tu samozřejmě byla,“ říká mladší z bratrské dvojice. „Je to těžké, ale představit si to dokážu. Nejsme na sobě nijak závislí, i když to tak může vypadat,“ směje se muž s přezdívkou „Tendy“ a dodává: „Nakonec jsme si ale vybrali stejnou a řekl bych že i správnou cestu.“

Oba se rozhodli opustit hlavní město a zkusit štěstí v týmu BILLY BOY. „Po několika sezeních jsme se dohodli s manažerem Tomášem Pacákem a našeho rozhodnutí určitě nelitujeme,“ říká. Ještě aby ano, s Boleslaví mají nyní velkou šanci zahrát si Superfinále.

Bratři Chroustovi slaví s jedním z fanoušků zisk Poháru ČP.

Bratři Chroustovi slaví s jedním z fanoušků zisk Poháru ČP.

Tadeáš se stal jednou z hlavních postav pátečního utkání, ve třetí třetině nejprve s pomocí teče Pavla Bruse vyrovnal na 3:3 a poté při powerplay i na 4:4. „Neřekl bych, že jsem zachráncem. Jen jsem využil výbornou přihrávku Petra Novotného,“ tvrdí skromně. „V téhle sestavě zkoušíme hru v šesti už delší dobu. Povedlo se nám v ní skórovat i ve čtvrtfinále,“ prozrazuje šťastný střelec, že souhra v poslední minutě utkání nebyla náhodná.

Výkony v úvodních duelech semifinále si Tadeáš Chroust řekl i o nominaci do reprezentace, s výběrem legendárního Radima Cepka ho čeká turnaj EFT v České Lípě. „Mé výkony ve čtvrtfinále nebyly dobré, o to větší to bylo překvapení,“ říká mladý křídelník, který si dres národního týmu zatím vyzkoušel jen jednou v nepovedeném přáteláku se Švédskem. Jedna věc ho ale malinko mrzí – jeho starší sourozenec v nominaci chybí. „Bylo by pěkné si s Tomášem zahrát v reprezentaci. Ale věřím, že tenhle sen si jednou splníme,“ doufá Tadeáš.

V nejbližších týdnech by si ale určitě rád zahrál především Superfinále v pražské v O2 aréně. A na případném soupeři mu nijak zvlášť nezáleží. „Je mi to jedno, žádného oblíbeného soupeře z druhé semifinálové dvojice nemám,“ říká ještě nedávno jeden z nejlepších juniorů v republice.

Diváci v ostravské hale Na Dubině se každopádně mají v sobotu i v neděli na co těšit. V akci uvidí mimojiné 4 členy aktuálního reprezentačního kádru. „Lidi bych určitě pozval na rychlý florbal plný šancí, uvidí pěkné individuální akce a jistě také plno emocí,“ vyzývá fandy k návštěvě zápasů Tadeáš Chroust.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*