11. 4. 2014 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Jakoubek na hřišti? Proč ne, jsem volný hráč, smál se kouč Tatranu

 



Jiří Jakoubek podle svých slov v loňských stopách Radima Cepka nepůjde. Ambiciózní kouč Tatranu už sice je po působení v Bohemians volným hráčem, licenci si však narychlo zařizovat nebude. Ze střídačky bude udělovat pokyny svým svěřencům a pokusí se Tatran vytáhnout zpět na vrchol. O motivaci má postaráno: v prvních 2 ročnících Superfinále pomáhal organizovat, teď jej může vyhrát.

Jeho tým stojí před posledním úkolem: pokud v neděli zvítězí, bude 27letý Jakoubek oslavován jako ten, který vrátil Tatran zpět na trůn. „Musíme předvést to, co jsme celý rok pilovali, když se nám to podaří, Vítkovice nás nepřehrají,“ předpovídal mladý trenér. Tak mladý, že by klidně mohl ještě hrát, řada jeho svěřenců je o dost starších.

Loni Radim Capek jakožto kouč Chodova naskočil do rozjetého play off, pomohl svému celku přejít přes Tatran do Superfinále, ve kterém se pak nynější reprezentační kouč rozloučil s aktivní kariérou. I Jakoubek by si teoreticky mohl zajistit hráčskou licenci. „Už rok jsem nehrál, takže bych měl být volným hráčem,“ smál se.

Na hřiště se však určitě nechystá, svůj tým povede ze střídačky. A spolupráci s hráči, především s těmi staršími, si nemůže vynachválit. Tatran má ve svém kádru několik osobností, které mají co říct k chodu mužstva. „To, jak nám to funguje, je úžasné. Starší hráči mají výborné nápady, ale nemají čas na to je realizovat. Já na to čas mám,“ vyložil.

První 2 ročníky Superfinále pomáhal pořádat, jako koordinátor celého projektu byl zavalen prací. Teď si však tento florbalový svátek užije z druhé strany jako jeho účastník. Podaří se mu uspět?


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*