15. 4. 2014 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Žralok Czeczinkar se stal novým koučem extraligových Pardubic

 



Už od konce sezony bylo jasné, že v realizačním týmu extraligových Pardubic nastanou změny, odchod totiž ohlásil trenér Miroslav Janovský. Po měsíčním jednání je jasno. Novým koučem Východočechů se stal Martin Czeczinkar.

Pokud vám to jméno moc neříká, vězte, že nový trenér Sokola má za sebou 3 extraligové starty za Pardubice, ale také vítězství na turnaji Czech Open v otevřené kategorii mužů, ještě v dresu béčka Tatranu Střešovice. Minulé 3 sezony působil jako hráč a trenér v týmu příbramských Žraloků, které vytáhl do 4. nejvyšší soutěže. Zároveň studuje trenérskou A licenci na Fakultě tělesné výchovy a sportu.

Letos se objevil i u týmu juniorské reprezentace jako kondiční trenér. „Je to pro mě obrovská výzva. Sokol mě vychoval po skončení mé hokejové kariéry a nyní jsem na řadě já, abych Pardubicím pomohl vzhůru ve všech směrech. Extraligu jsem dosud nikdy netrénoval, jsem plný očekávání,“ říká Czeczinkar, který se kvůli novému angažmá vrátí z Příbrami do východních Čech.

Martin Czeczinkar

Martin Czeczinkar

Právě to byl jeden z nejdůležitějších úkolů pro pardubické vedení. „Definitivní podíl na mém angažmá v Sokole mělo, že jsem se nedohodl na pokračování v jiné organizaci. Pardubice měly obrovskou snahu vyjít mi vstříc a v těchto chvílích už dotahujeme pouze detaily s realizačním týmem,“ komentuje svůj příchod nový trenér.

Czeczinkar vystřídá na postu hlavního trenéra a šéftrenéra klubu Miroslava Janovského, který Pardubice opakovaně vytáhl do extraligy, nikdy se mu však nepodařilo postoupit do play off. Od příští sezony se chce naplno věnovat nové roli kouče ženské reprezentace.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*