24. 4. 2014 Superliga (5) KOMENTÁŘŮ

Půjde Folta do Vítkovic? A jak vypadá situace na ostatních střídačkách?

 



Vítkovice možná v příští sezoně povede Daniel Folta. Vedení ostravského klubu by mělo o služby současného kouče Otrokovic zájem. Vše má nyní v rukou sám Folta. Ve Vítkovicích strávil velkou část své kariéry a angažmá ho jistě láká. Mohl by v týmu působit vedle Michala Deuse, který s mužstvem před pár dny vyválčil titul?

1. SC Vítkovice

Michal Deus

Michal Deus

Michal Deus po uvedení do funkce trenéra Vítkovic předčil očekávání. Jako nástupce Radomíra Mrázka to neměl jednoduché, tým však vytáhl z krize a nakonec jej dovedl k vytoužené obhajobě mistrovského titulu. Vítkovice se tak staly hegemonem české florbalové scény. Ve finále na ně nestačil ani rozjetý Tatran.

Lodivod vítkovického celku by se další spolupráci s klubem nebránil. „Ještě prožíváme týden plný oslav a nic se neřešilo. Jak to bude dál, se ještě uvidí, schůzka k nové sezoně nás teprve čeká. Jsem vítkovický patriot, takže dohodnout se se mnou na nějaké spolupráci by asi neměl být problém,“ okomentoval Deus vyjednávání o příštím ročníku.

Jenže o práci ve Vítkovicích uvažuje rovněž legenda klubu Daniel Folta. Je jasné, že návrat do týmu mistra je otázkou času. A ten možná nastal už nyní. Pokud Vítkovice Foltu osloví, nemusejí mu ale nabídnout jen post kouče A-týmu. Volné je místo šéftrenéra, které měl dřív pod kontrolou Radomír Mrázek a ještě nedávno před Superfinále odvolaný Rostislav Kohút. O tom, jak to dopadne, by mělo být jasno do 10 dnů.

Tatran Střešovice

Jiří Jakoubek

Jiří Jakoubek

Spekulovalo se o tom, že by tým převzal Johan von der Pahlen. Ten se však nakonec (zatím) do Střešovic nevrátí. Hlavním trenérem zůstane Jiří Jakoubek, kterému se letos povedlo dotáhnout Tatran až do Superfinále. A po ruce bude mít opět Milana Fridricha, střešovického matadora, jenž se už letos podílel na přípravě mužstva. Fridrich by rád ještě vydržel na hřišti, a tak bude s největší pravděpodobností u mužstva působit jako hrající asistent.

Mladá Boleslav

Tomáš Janeček

Tomáš Janeček

V tuto chvíli je jasné, že na střídačce Středočechů skončí Tomáš Janeček. U týmu přestane působit na vlastní žádost, rád by se totiž věnoval rodině. Šéfa Středočechů Tomáše Pacáka tak v nejbližších dnech čekají vyjednávání o novém trenérovi. Kandidátů je víc, bude zajímavé sledovat, s kým se generální manažer bronzového týmu uplynulé extaligové sezony nakonec dohodne.

Panthers Otrokovice

Daniel Folta

Daniel Folta

Vše nyní záleží na Danielu Foltovi. Podle jeho vyjádření by však mělo být nejpozději do 2 týdnů jasno. Je možné, že v Otrokovicích, které v sezoně dovedl do finále poháru a k senzačnímu 4. místu v extralize, setrvá. Může však také kývnout na nabídku Vítkovic, to by pak museli Panthers hledat nového kouče.

Bulldogs Brno

Rudolf Škubal

Rudolf Škubal

Bulldogs vstupovali do sezony s hlavním trenérem Janem Niznerem. Ten však na střídačce Brna dlouho nevydržel a po 2 porážkách byl klubovým vedením odvolán. Na jeho místo byl dosazen Libor Schneider, legenda brněnského klubu. Ten už se však v závěru sezony na střídačce Buldoků neobjevoval.

U týmu naopak setrval Rudolf Škubal, který u Bulldogs působí řadu let, i když minulá sezona pro něj byla premiérová v pozici šéfa střídačky. „Rudolf Škubal zůstává jako hlavní trenér, co je v jednání, je post jeho asistenta,“ uvedl prezident klubu Miroslav Mikšl.

TJ JM Chodov

David Podhráský

David Podhráský

Po neúspěšné sezoně mnozí předpovídali konec Davida Podhráského. Jenže klub nakonec trenéra ve funkci podržel a on tak bude mít šanci na nápravu. Letos jeho tým vypadl už ve čtvrtfinále play off s Otrokovicemi, ačkoliv celek z Jižního Města vstupoval do série jako favorit.

U mužstva však končí Podhráského parťák Ondřej Neuman, který se stal šéftrenérem mládeže. Chodov jmenoval i šéftrenéra dospělých kategorií, který bude zodpovídat za výsledky a sportovní stránku dorosteneckých, juniorských a seniorských celků. Stal se jím trenér mužské reprezentace Radim Cepek, který tak zůstává angažován i na klubové úrovni.

AC Sparta Praha

Jaroslav Berka

Jaroslav Berka

Jaroslav Berka má ve Spartě platnou smlouvu a i klub s ním pro příští sezonu počítá. Berka převzal tým po Adamu Kovacsovi, který byl z funkce odvolán hned zkraje sezony. Mladý trenér si nevedl špatně, dotáhl své svěřence do play off, v němž jeho tým padl s vítězem základní části, střešovickým Tatranem.

Berka bude moci na svou započatou práci navázat a rád by svůj realizační tým rozšířil o specialisty na kondici.

FbŠ Bohemians

Michal Jedlička, Bohemians

Michal Jedlička

Michal Jedlička se stal po ukončení hráčské kariéry trenérskou duší Bohemians. V klubu vede ženy, juniory a angažuje se i u dalších mládežnických družstev. Elán ho zatím neopustil. Naposledy zažil s „klokany“ úspěšnou sezonu. Tým společně s Jiřím Uhrem dovedl do semifinále poháru, v extralize jeho svěřenci postoupili do play off, kde potrápili nejofenzivnější tým ligy, Mladou Boleslav. A aby byl výčet úplný, v létě triumfoval se svým výběrem na Czech Open v kategorii Pro.

Proto by bylo nelogické, kdyby ho vedení klubu od týmu odvolalo. Ovšem přeci jen v realizačním týmu Bohemians ke změně dojde. U zelenobílých končí trenér Jiří Uher, který byl čerstvě jmenován hlavním koučem reprezentace juniorek.

Sokol Pardubice

Martin Czeczinkar

Martin Czeczinkar

Po prosincovém světovém šampionátu žen bylo potřeba najít nového trenéra české reprezentace. Kandidát nakonec byl pouze jeden – Miroslav Janovský. Dopředu tak bylo jasné, že kouč, který příští týden povede na mistrovství světa reprezentační výběr juniorek, na lavičce Pardubic skončí.

Sokolové se v elitní soutěži zachránili, Janovský tak splnil předsezonní cíl a mužstvo předal do rukou Martina Czeczinkara. Student trenérské A licence má za sebou 3 extraligové starty za Pardubice a letos působil u příbramských Žraloků. Podaří se mu navázat na Janovského práci?

FBC Liberec

Lukáš Nesměrák

Lukáš Nesměrák

Lukáš Nesměrák se před startem play down proměnil v hrajícího kouče. Mladý trenér by byl rád, kdyby v příštím ročníku tato situace nemusela nastat a on by zůstal jen na střídačce. Nesměrák totiž zůstane u kormidla extraligového Liberce a i v příští sezoně povede svůj tým za záchranou.

Jeho novým asistentem bude Jan Jánský, jenž rovněž prošel libereckým A-týmem. Tomáš Fiala, který u mužstva působil provizorně během úspěšného play down, u něj dál působit nebude.

TJ Sokol Královské Vinohrady

Jan Pazdera

Jan Pazdera

Těžko si představit, že by ambiciózní Jan Pazdera odešel od rozdělané práce. Vinohrady dotáhl k famózním výkonům a postoupil s nimi do extraligy. Pokud by se mu to nepodařilo, u mužstva by nejspíš nezůstal. Za současných okolností však u kormidla vydrží a dál si zde bude razit svou cestu.

Tak, jako tomu bylo v uplynulé sezoně. Útočná podívaná, dramatické obraty… Diváci se mají v extralize na co těšit, Jan Pazdera se do ní vrátí poprvé od svého angažmá ve Future, odkud byl na začátku roku 2013 nečekaně vyhozen.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*