21. 4. 2014 Superliga (4) KOMENTÁŘŮ

Janeček v Mladé Boleslavi končí. Vsadí Billy Boys na Zahalku?

 



Tomáš Janeček se loučí s florbalovou Mladou Boleslaví. Středočechy přivedl k první trofeji v jejich historii, když v lednu jako trenér získal pro klub Pohár České pojišťovny. Vysněné Superfinále si ale Billy Boys nezahráli. Dva týdny po posledním zápase Janeček oznámil svůj konec ve funkci.

Mladá Boleslav patřila k favoritům extraligy, nakonec si ale v semifinále vylámala zuby na pozdějším šampionovi z Vítkovic. Série 4 proher v řadě znamenala konec.

Pár dnů po vyřazení nechtěl Tomáš Janeček předbíhat událostem. I když se spekulovalo o jeho konci na mladoboleslavské střídačce, zůstal nejdřív tajemný. „Není to ani týden, co jsme vypadli, takže jsme ještě s vedením o příští sezoně nemluvili,“ říkal v posledním rozhovoru.

Po pár dnech už ale bylo jasno. „Čekáme s rodinou druhého prcka a já budu určitě potřebovat trochu vysadit a nebudu florbalu obětovat tolik času, kolik jsem mu obětoval. Pokračovat dál v Mladé Boleslavi tedy nebudu,“ prozradil serveru florbal.cz.

O trenéra s jeho zkušenostmi by možná měly zájem jiné kluby. Janeček se ale rozhodl, že florbal nyní bude až na druhém místě. „Pokud chce člověk působit na vysoké úrovni, jinak to nejde. Ať působíte kdekoliv, ten čas na to potřebujete. A bohužel na to teď není prostor. Až děti trochu povyrostou a budou mít svoje zájmy, tak se možná vrátím,“ uvedl.

Mladá Boleslav už jednání o novém trenérovi začala. Veřejným tajemstvím je, že jedním z hlavních kandidátů je bývalý střešovický kouč Jan Zahalka. Ten i naznačil, že se brzy někde objeví. „Ano, rozhodně se chystám na návrat. Mám zrovna něco rozjednaného, už mi to chybí. Pevně věřím, že se v příští sezoně uvidíme,“ řekl 2 dny před Superfinále.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*