29. 5. 2014 Superliga (3) KOMENTÁŘŮ

ČTVRTÉ ESO pro Boleslav! Do brány přijde DAVID RYTYCH!

 



David Rytych přestoupí do Mladé Boleslavi! Billy Boys tak získají pro novou sezonu už čtvrtou výraznou posilu. Po obráncích Petru Kološovi, Janu Jelínkovi a trenérovi Janu Zahalkovi přijde do Billy Boys i reprezentační gólman David Rytych!

Podle výčtu posil je zřejmé, že Mladá Boleslav se zaměřila před novou sezonou na vyztužení defenzivy. David Rytych přichází do ambiciózního českého klubu s vizitkou vítěze Poháru mistrů, z triumfu se radoval shodou okolností před třemi lety právě v Mladé Boleslavi, když chytal za SSV Helsinky.

Rytych sice už v pondělí absolvoval v Mladé Boleslavi trénink, pak ale odletěl do Finska a ze své druhé domoviny ještě přestup potvrdit nechtěl. „Nemohu k tomu zatím nic říct, není to oficiální,“ sdělil.

To nový trenér Billy Boys Jan Zahalka byl sdílnější: „Řešili jsme náhradu Lukáše Bauera, který nám oznámil, že má nabídku ze zahraničí. Že se to podařilo domluvit, z toho mám radost.“

Zahalka vedl Rytycha už v dobách, kdy chytal za Future a tak byla vyjednávání snazší. „V kontaktu s Davidem jsem dlouhou dobu, už od doby, kdy přestupoval do Bohemians. Tehdy mu Radim Cepek říkal, že by si měl najít lepší klub, pokud se chce vrátit do reprezentace. Myslím ale že v Bohemce ukázal svou kvalitu a rozhodně jí pomohl,“ říká kouč Mladé Boleslavi.

Brankářská sestava Billy Boys tak bude složená ze samých reprezentantů. Vedle Davida Rytycha je v Mladé Boleslavi i Jakub Výtisk, který chytal za juniorský národní tým. „Mladý Výtisk se od Rytycha může spoustu věcí učit,“ myslí si Zahalka. Dalším v rezervě je Daniel Körber, který byl na posledním juniorském šampionátu Výtiskovou dvojkou.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*