Jediné sobotní utkání posledního extraligového kola pro sebe urvaly Vítkovice. Ty dokázaly na domácí palubovce porazit těsným rozdílem jediného gólu brněnské Buldoky. Se základní části se tak rozloučily vítězně, ale Buldoci se za svůj herní projev vůbec nemusí stydět, ačkoli nakonec odjeli s prázdnou.
28. 2. 2010 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Moravské derby vyznělo pro Vítkovice

 



Do utkání vlétli brněnští florbalisté jako svěží vítr z hor. Vytvářeli si jednu brankovou příležitost za druhou, ale ani šance Komínka nebo Gremmela neskončily ve vítkovické síti. Skóre se tak poprvé měnilo v sedmnácté minutě, kdy akci jako z učebnice přetavil ve vedoucí branku domácích Karel Ťopek.

Jenže Brno se nevzdalo. Cítilo, že by mohlo v sobotním utkání uspět a jeho přesvědčení částečně naplnil v polovině zápasu Radim Komínek, který srovnal stav utkání. Jenže ani to Brnu nestačilo. V závěru druhé třetiny brněnští zadáci nepohlídali agilní tandem Ťopek – Vladař, který dostal domácí celek opět do vedení.

A jakoby scénář druhé třetiny oběma celkům sedl. Brno se v závěrečné části opět dokázalo prosadit, jenže pak přišla nekompromisní koncovka domácích. Po oddechovém čase roztočily Vítkovice svůj pověstný kolotoč, který opět našel svůj cíl. Vítěznou branku si na svá bedra připsal Petr Kološ, který z dorážky vystřelil Vítkovicím tři body. To vše padesát vteřin před koncem řádné hrací doby.

„Utkání se neslo v poklidném tempu, tedy až na závěr. V něm si oba týmy vyzkoušely hru, která měla měřítka vyřazovacích bojů,“ ohlédnul se za utkáním brněnský kouč Filip Vítek, se kterým částečně souhlasil i domácí lodivod.

Vítkovice tak půjdou do play-off s pocitem dobře zvládnutého posledního zápasu. Hosté z Brna mají za sebou vcelku vydařenou generálku na závěrečnou část sezony.

Foto: Martin Neužil


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*