9. 7. 2014 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Dan Šešulka asi přestoupí do Willeru! Klidně bych tu zůstal napořád, říká

 



Jeden z nejzajímavějších přestupů letošního léta bude mít možná na svědomí obránce Dan Šešulka. Mladý odchovanec ostravského FBC totiž míří do jednoho z nejlepších klubů Evropy. S největší pravděpodobností bude oblékat dres úřadujícího švýcarského mistra, Willeru Ersigen.

Ostravskou uhelnou pánev vymění bývalý juniorský reprezentant za pobyt mezi alpskými vrcholky, konkrétně v městečku Zuchwill, kde několikanásobný švýcarský šampion sídlí. „Jsem tu zatím na zkoušce. Ještě se uvidí, zda budu hrát za mládežnický tým do 21 let nebo za muže,“ upřesňuje.

„Na Czech Open bych se rád ukázal v Áčku“ dodává. Pokud se v prvním týmu uchytí, zahraje si s opravdovými hvězdami světového florbalu. Ve Willeru působí legendární bratři Hoffbauerové, jejich útočný druh Adrian Zimmerman, finský mistr světa Tatu Väänänen nebo švédský reprezentant Isaac Rosén. V kádru pro příští sezonu je i odchovanec Future Daniel Šebek.

Do Willeru přitom mohl Šešulka zamířit už loni. A to díky tomu, že jedním z asistentů je legendární český útočník a vicemistr světa z roku 2004 Radek Sikora. „Pan Sikora mě chtěl už minulý rok, ale to jsem ještě dodělával školu, takže to vyšlo až letos,“ vysvětluje.

Jako jedna z hlavních postav FBC se Šešulka dostal v Ostravě i na billboardy

Jako opora FBC Ostrava se Šešulka dostal i na billboardy

V porovnání s Českem je prý florbalové zázemí v nejlepším švýcarském klubu stále o velký kus napřed. „V Ostravě jsme na tom rozhodně nebyli zle, ale tady je to úplně na jiné úrovni, nejméně o 100 % lepší,“ přiznává Šešulka. Narozdíl od loňských záchranářských starostí v FBC se letos může těšit na boj o titul a na začátku sezony také na prestižní Pohár Mistrů.

„Prozatím mi klub zařídil brigádu, ale i trvalá práce je na dobré cestě,“ říká mladý bek a poukazuje na další podstatnou výhodu oproti ostravskému regionu. Jako budoucí hráč švýcarského mistra by mohl myslet na místo v reprezentačním kádru, třeba už na prosincovém Mistrovství světa. Šešulka ovšem zůstává při zemi. „To že jsem tady neznamená, že bych měl být v repre. Záleží pouze na mých výkonech,“ říká.

Při přesunu do Willeru prý vidina snazší cesty do reprezentačního dresu nehrála roli. „To jsem vůbec nebral v potaz, šel jsem sem hlavně kvůli tomu, abych se sám florbalově zdokonalil. A také za lepším živobytím,“ tvrdí s tím, že návrat do rodné Ostravy v nejbližší době neplánuje. „Když bude vše klapat, klidně tu zůstanu napořád,“ projevuje své odhodlání Dan Šešulka.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*