Ostrá generálka na první kolo play-down mezi Znojmem a ostravským FBC se změnila v divokou přestřelku. Tu nakonec dokázalo pro sebe urvat domácí Znojmo, které svého rivala zdolalo v poměru 9:8.
28. 2. 2010 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Generálka na play-down vyšla lépe Znojmu

 



V posledním extraligovém kole základní části na sebe narazily dva týmy, které se potkají v prvním kole bojů o záchranu play-down. Znojemské VHS přivítalo na své palubovce FBC BiX Ostrava.

Kdo čekal takticky svázanou bitvu, nedočkal se. Na jihu Moravy se hrál hodně ofenzivní florbal, který byl v konečném zúčtování tou nejlepší pozvánkou na závěrečné boje letošní sezony. „Bylo to hodně o gólech,“ stručně ale výstižně okomentoval nedělní duel domácí kouč Libor Šťasta.

Za delší konec v utkání tahali domácí. Už v páté minutě šli do vedení, když profitovali ze spolupráce dvou mladíků Houbala s Kucharičem. A když ostravští florbalisté zanedlouho srovnali, bylo to znovu Znojmo, kdo šel do vedení.

A v podobném duchu se odehrávala celá nedělní bitva. Domácí šli vždy do vedení, ale Ostrava reagovala snížením, potažmo srovnáním stavu skóre na světelné tabuli.

Nakonec se utkání zlomilo ve prospěch znojemského celku v devětačtyřicáté minutě, kdy vsítil junior Josef Žižka rozhodující devátou branku svého celku. Ostravské FBC se pak zmohlo pouze na kontaktní gól.

Ani dvouminutová přesilovka a závěrečná hra bez brankáře na vítězství znojemských hráčů v poměru 9:8 nic nezměnila. „Jsem rád, že jsme to zvládli. Byla to přestřelka, která naštěstí vyzněla v náš prospěch. Do dalších utkání budeme muset zapracovat na obraně,“ uzavřel znojemský lodivod Šťasta.

Foto: Petr Faraga


Autor: Ondřej Kredatus



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*