10. 7. 2014 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

NOVÁ VÝZVA! Jendrišák jde do Linköpingu, pro klub byl víc, než slavný Tiitu!

 



Je to potvrzené! Matěj Jendrišák jde za novou výzvou, jako novou posilu svého týmu jej představil tým Linköping IBK. Přestup nejlepšího českého florbalisty potvrdil sportovní ředitel švédského klubu Johan Fredriksson.

Ambiciozní Linköping loni přišel na poslední chvíli o play off a pro novou sezonu chtěl výrazně posílit. Hlavní akvizicí má být právě Matěj Jendrišák, kterého i ve Švédsku označují za nejlepšího českého centra.

„Je to velký a silný hráč a není náhoda, že je na hřišti tak produktivní. Myslím, že je to právě fyzička, co z něj dělá nejlepšího českého florbalistu,“
charakterizuje novou akvizici sportovní ředitel Linköpingu Johan Fredriksson v rozhovoru pro server Corren.se.

Ve městě, kde zatím ještě nehrál žádný český hráč, dostal Matěj Jendrišák roční smlouvu s opcí. „Je to všestranný borec, kterého můžeme dobře využít na obou polovinách hřiště,“ pochvaluje si trenér Johan Astbrant. „Jednoznačně bude jedním z 15 hráčů základní sestavy, o tom není pochyb. Uvidím, jak se vyrovná s rozdílem, hrát českou a švédskou ligu,“ dodal kouč.

V loňském roce měl Linköping velké problémy na místě centra a právě Astbrant, který převzal post trenéra, se zaměřil na vyřešení slabého místa. Když nedopadlo jednání s Joelem Kanebjörkem, podíval se do zahraničí a jasnou volbou byl Jendrišák. „Je důležité, že jsme se našli toho správného chlapa. Nechceme se jen dívat na to, co kdo kde odehrál a jaké má zásluhy. Matěj už byl na dvou našich trénincích a teď víme, že jsme získali kompletního hráče, který dobře funguje i mimo kabinu,“ pochvaluje si Astbrant.

Jendrišák dokonce byl ve volbě posil výše, než Tero Tiitu, kterého nakonec získal Falun. „Cítili jsme, že Matěj narozdíl od Tera u nás chce hrát. To byl také důvod, proč jsme na něj vsadili,“ dodal trenér.

Cena přestupu nebyla zveřejněna, manažer Johan Fredriksson ale oznámil, že kluby Linköping IBK a Chodov tímto přestupem zahájil vzájemnou spolupráci. „Budeme si pomáhat navzájem. My můžeme posílat hráče do Čech a oni k nám,“ ví zástupci Linköpingu.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • fousek napsal:

    jsem extrémně zvědavý, jak se bude matějovi ve švédsku dařit i v porovnání s hráči, kteří tam jsou nebo byli… patřím k jeho kritikům a tak mě bude zajímat, jak se mu podaří prosadit se. i když nepatřím k fanouškům jeho způsobu a stylu hry, budu mu držet palce a přeji mnoho štěstí

Napsat komentář

*