Poslední zápas základní části lídr tabulky zvládl. V souboji s Pardubicemi ale opět nepřesvědčil. Východočeši dlouho vedli a Tatran dal čtyři góly až v poslední třetině. Na vítězství 4:2 se ale natrápil.
1. 3. 2010 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Poslední varování: Tatran opět nepřesvědčil

 



Duel, ve kterém v podstatě o nic nešlo, diváky ani nelákal. Na balkóně střešovické haly se nudila asi padesátka diváků a hlasitou podporu měli jen hosté zásluhou jednoho ze skalních fanoušků. Na extraligové poměry to byl v tomto případě tristní pohled, vezmeme-li v úvahu, že Střešovice jsou považovány za výkladní skříň českého florbalu.

A o moc lepší to nebylo ani na hřišti. Tatran, který vždy určoval trend, předváděl tentokrát mdlou hru. A tak Pardubicím, které již přijaly tradiční místo v bojích play-down, nedělalo problémy bránit, ani být v mnohých pasážích lepším týmem. Domácí celek neprobral ani budíček v podobě gólu na 0:2 z hole Michala Dziurdzika, který padl přesně v polovině zápasu.

Až teprve přestávka před poslední třetinou udělala ze Střešovic tým, který vzal osud zápasu do svých rukou. K obratu zavelel „od modré“ Brus a vyrovnání zařídil Buchta. Do vedení šli domácí poprvé až necelé tři minuty před koncem po Ullmannově dorážce. Paradoxně nejkrásnější akci zápasu předvedl Tatran až dvě sekundy před koncem při power-play, to von der Pahlen přidal pojistku na 4:2.

Tatran každopádně zažil další trápení. Trenér Zahalka, jenž do brány nasadil brankářskou trojku Bauera, ale určitý optimismus naznačil. „Už to bylo lepší, je vidět i nějaké zlepšení. Šance jsme si vytvářeli,“ ulevil si po zápase. Týden před play-off ale přesto chybí jeho týmu lehkost z první poloviny sezóny. Střešovicím asi nepomohla ani absence centra Richtera, který s gólmanem Zichem relaxoval na lyžích. Hlavička navíc proseděl celé utkání kvůli viróze jen nad střídačkou.

Za týden čeká na Tatran ve čtvrtfinálovém derby Sparta. Pro play-off se už Střešovice přestěhují do honosnějšího prostředí haly na Letné a jeden z duelů bude přenášet i televizní kanál ČT4 Sport. Změna podmínek i důležitost zápasů by tak mohla aspiranta na titul představit v lepší formě.

Foto: Petr Faraga


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*