22. 7. 2014 Superliga (8) KOMENTÁŘŮ

Riebauer Vinohrady neposílí. Podmínky přestupu se změnily, objasňuje věc sám útočník

 



Útočník Ondřej Riebauer řady extraligového nováčka z Vinohrad neposílí. Sám požádal u ukončení přestupových jednání, jelikož podmínky jeho přesunu se postupně změnily na nereálné. Ve středu se tedy připojí zpátky do přípravy s vicemistrem.

Spletl si stranu nebo co? Nějak takhle zkoprněli diváci, když na Memoriálu Honzy Civína viděli útočníka Ondřeje Riebauera ve vinohradském dresu. SKV hrálo první utkání právě proti Tatranu a Riebauer v sestavě Střešovic chyběl. Den předtím server florbal.cz informoval o jeho možném přesunu do Riegrových sadů.

K tomuto zajímavému transferu však nakonec nedojde. I když kouč Jana Pazderu a šikovného útočníka pojí přátelství. „S Honzou jsme dlouholetí kamarádi, takže samozřejmě v tom podstatnou roli hrál on,“ osvětlil chystaný přestup Riebauer.

A kdy se zrodil nápad, že by se bývalý hráč Future mohl stát vinohradskou posilou? „Myšlenka mého přestupu do Vinohrad se zrodila nějak v průběhu období mezi koncem sezony a začátkem letní přípravy,“ dodal.

Přesto si pochvaluje, že měl možnost zapojit se do přípravy s extraligovým nováčkem. „Letní příprava je v SKV na velice slušné úrovni, což hráči potvrzují i na hřišti. Až to adekvátně doplní o herní schopnosti, mohou hrát o mnohem vyšší umístění, než na které je teď veřejnost tipuje,“ dovolil si odhadovat Riebauer.

Ocenil i týmovou soudržnost. „Je to neuvěřitelná parta pokorných a dobrých kluků, kteří naplno makají v podmínkách, kterým by těžko leckterý extraligový klub vůbec uvěřil. Snad jim to vydrží i na té nejvyšší úrovni,“ vyzdvihl přístup vinohradských florbalistů.

Mnohé bude zajímat, proč z jeho přestupu sešlo. „Nelze říct, že se kluby nedohodly. Sám jsem požádal o ukončení přestupových jednání, jelikož podmínky přestupu vykrystalizovaly v jiné, než s kterými jsem na začátku počítal,“ popsal, proč přestupová jednání nebyla dotažena do zdárného konce.

Zároveň ale ještě přiznal. „Těch důvodů je víc, ale ví je jen zainteresovaní a chci, aby to tak zůstalo.“

V ženském týmu Vinohrad hraje Riebauerova přítelkyně Tereza Komorousová, která u postupu do extraligy a v loňské sezoně se aktivně podílela na jeho záchraně v nejvyšší soutěži. „Samozřejmě jsme to spolu řešili. Ona všechny důvody naprosto chápe a vím, že mě bude podporovat vždy a všude. Jak v osobním, tak sportovním životě. Za to jí moc děkuju,“ vzkázal své partnerce.

A co teď útočníka, který v loňské sezoně nastřádal dohromady 30 bodů, vlastně čeká? „Od středy se zapojuji do přípravy s Tatranem. Tím samozřejmě mé ambice do sezony diametrálně vzrostly, ale klukům z SKV přeji hodně štěstí a budu jim držet palce,“ řekl na závěr.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*