Jednou z prvních florbalových zpráv nového roku 2008 je nominace reprezentačního výběru pro další turnaj Euro Floorball Tour, který se na přelomu ledna a začátku února uskuteční ve Švýcarsku.
3. 1. 2008 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Reprezentace vstoupí do roku domácího šampionátu

 



Rok 2008 bude pro český florbal jedním z nejdůležitějších v historii. V domácím prostředí budeme hostit světový šampionát. Ostře sledovnaý bude tedy i výsledek národního týmu. První zkouškou roku je turnaj Euro Floorbal Tour ve Švýcarsku, kde výběr trenérů Skružného, Zlatníka a Tilandera prověří tradiční silná trojka Švédsko, Finsko a Švýcarsko.

V nominaci se objevují dvě nová jména. Reprezentační křest si odbudou mladoboleslavský Ondřej Fojta a také jeden z hráčů stříbrného juniorského výběru, Dan Šebek z Future.

Mezi devatenácti jmény nechybí jediný z českých florbalistů, kteří působí ve švýcarské nejvyšší soutěži. Z druholigového St. Gallenu pak navíc rozšíří švýcarskou legii také Radim Cepek, který tentokrát v nominaci figuruje na postu útočníka. Návrat do reprezentace čeká také Marka Lébla, který hraje stejně jako Cepek druhou nejvyšší švýcarskou soutěž.

Počítalo i se startem Daniela Folty. Jeho přítomnosti v českém výběru však zkomplikovaly zdravotní problémy a tak trenéři reprezentace ještě o jednom hráči, který odjede s národním výběrem do Švýcarska rozhodnou v následujících dnech. Bude se s největší pravděpodobností jednat o obránce.

Tentokrát český tým čítá pouze dvacet jmen. Oproti poslednímu vystoupení v Ostravě, doznala nominace několika změn. Mezi vyvolenými nejsou brankář Rytych, obránci Garčar, Folta a útočníci Salát, Jedlička, Zozulák, Richter a Novotný.

Osmičku florbalistů nahradili střešovický gólman Vochozka, obránce Brus z Vítkovic a Lébl z Davosu a útočníci Marek Soukup s Šebkem z Future a Fojta z Mladé Boleslavi.

brankáři:
Jakub Koráb (Sokol Mladá Boleslav)
Jiří Vochozka (Tatran Střešovice)

obránci:
Pavel Brus (1. SC SSK Vítkovice)
Tomáš Chrápek (FBC Pepino Ostrava)

Aleš Jakůbek (GC Zürich – SUI)
Marek Lébl (Iron Marmots Davos Klosters – SUI)
Lukáš Nesměrák (FBC Liberec)
Tomáš Trnavský (UHC Grünenmatt – SUI)

útočníci:
Radim Cepek (UHC St. Gallen – SUI)
Ondřej Fojta (Sokol Mladá Boleslav)
Milan Fridrich (Tatran Střešovice)
Pavel Kožušník (Torpedo Havířov)
Martin Ostřanský (UHC Alligator Malans – SUI)
Radek Sikora (UHC Grünenmatt – SUI)
Vojtěch Skalík (Chur Unihockey -SUI)
Tomáš Sladký (SV Wiler Ersigen – SUI)
Marek Soukup (SSK Future)
Dan Šebek (SSK Future)
Aleš Zálesný (UHC Grünenmatt – SUI)

Foto: Ladislav Káňa


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*