9. 12. 2010 Reprezentace (0) KOMENTÁŘŮ

Reprezentace si zpestřuje chvíle po zápase čekáním na autobus a noční koulovačkou

 



Národní tým má v záloze nejednu historku o dopravě po finských Helsinkách. Další taková přišla po vítězném zápase nad Estonskem, po němž svěřenci Tomáše Trnavského čekali téměř hodinu na autobus a poté se dobývali na hotel pomocí sněhových koulí.

„Jo doprava, ta je tady opravdu úžasná. Poslední historka se datuje ke včerejšímu dni, kdy jsme po zápase čekali na autobus před Hartwall Arenou skoro hodinu,“ komentoval s odstupem času už s úsměvem na tváři situaci u jednoho z finských dopravců gólman Tomáš Kafka.

A nebylo to jediné překvapení, které po nervydrásajícím zápase na české reprezentanty čekalo. Dorazili k hotelu a následovalo další dlouhé čekání. „Přijeli jsme někdy kolem jedné ráno a nikde nikdo, ani na recepci. Zvolnili jsme, bušili na okna, nakonec i házeli sněhové koule do výlohy,“ vzpomněla na dobývání se do tepla hvězda českého týmu.

Vůbec s dopravou po Helsinkách nemají reprezentanti zrovna příjemné zkušenosti. „Jednou nás řidič vzal cestou do Hartwall Areny objížďkou mimo Helsinky. Byla to parádní podívaná, hlavně při jízdě za extrémně pomalým sněhovým pluhem. Podruhé jsme se zase museli dostat z nákupního centra taxíky. Řidič nás odmítl vyzvednout,“ poukázal Kafka na svéráz finských řidičů.

Doprava není jediným trablem pobytu v Helsinkách. Finská metropole totiž působí na české hráče jako dokonalý těstovinový ráj. „Myslím, že už známe všechny druhy těstovin na světě. Měli jsme je udělané snad na všechny způsoby. Ale oproti stravě na Polish cupu je to zlaté,“ zakončil Kafka.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*