11. 12. 2010 Reprezentace (0) KOMENTÁŘŮ

Skoro nemožná mise a Jakůbkova stovka. Promění Češi druhý mečbol?

 



Je to skoro jako Mission Impossible – prostě není šance uspět. Všechny statistiky jsou proti Čechům. Ti už čtyřikrát hráli o bronzovou medaili, ale ani jednou nedokázali vyhrát. Poprvé zbyla na český celek bramborová medaile po duelu s Norskem a třikrát se Švýcarskem. A tým ze země helvétského kříže stojí v cestě národnímu výběru znovu…

Jakoby se Češi na poslední zápas mistrovství světa nedokázali dostatečně připravit. Na 7 světových šampionátech pokaždé odcházeli ze závěrečného duelu se sklopenou hlavou. Ke čtyřem 4. místům je totiž potřeba připočíst i dvě prohraná utkání o konečné 5. místo. Pouze jednou se po prohře slavilo, v roce 2004 bylo stříbro po výsledku 4:6 se Švédskem fantastickým úspěchem.

A tak je tady 8. pokus. Po nepříliš přesvědčivých výkonech s Norskem a ve čtvrtfinále s Estonskem Češi příliš sebevědomí nenabrali. V semifinále proti Finsku ale aspoň půlku zápasu předvedli kvalitu.

Český celek za rozhodnutého stavu semifinále už myslel na další den. „Zápas byl náročný a tak jsme dohrávali na tři útoky, abychom ušetřili síly na zápas o bronz,“ přiznal trenér Tomáš Trnavský, kterému se zároveň splnilo jedno přání. „Švýcaři by byli jednodušší,“ volil před startem druhého semifinále český kouč.

„Nepodali jsme s Finy špatný výkon,“ mínil útočník Tomáš Sladký. „Jeli jsme sem pro medaili, takže jsme měli dva mečboly. Jeden jsme ztratili, ale máme ještě jednu možnost,“ dodává střelec jediného českého gólu v semifinálové bitvě.

Aleš Jakůbek nastoupí ke svému stému zápasu za reprezentaci

Pokud Češi druhý mečbol promění, prolomí prokletí posledních zápasů. Ale hlavně si pověsí na krk vytoužené bronzové medaile a udělají radost i obránci Alešovi Jakůbkovi. Ten nastoupí k jubilejnímu zápasu s pořadovým číslem 100.

„Zápas o bronz, kdyby dopadl úspěšně, bude k jubileu hezký dárek,“ říkal před světovým šampionátem kapitán Grasshoppers Curych. To je o důvod víc semknout se a zabojovat. V Hartwall Areně bude český tým podporovat svými hlasivkami, ale i bubny na 150 fanoušků.

————————————————–

Přehled neúspěšných zápasů české reprezentace v posledních zápasech MS:
Finále MS
Rok 2004: ČR – Švédsko 4:6

Zápasy o 3. místo
Rok 1996: ČR – Norsko 2:6
Rok 2002: ČR – Švýcarsko 3:4 po prodl.
Rok 2006: ČR – Švýcarsko 6:9
Rok 2008: ČR – Švýcarsko 4:5 po prodl.

Zápasy o 5. místo
Rok 1998: ČR – Norsko 4:5
Rok 2000: ČR – Norsko 2:5


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*