Florbalisté Chodova se budou muset obejít v úvodních třech zápasech play-off bez trenéra Lukáše Procházky. Tomu ve čtvrtek Disciplinární komise České florbalové unie pozastavila činnost na tři zápasy.
5. 3. 2010 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Chodov jde do play-off bez trenéra

 



Čtvrtý tým extraligové tabulky se tak bude muset vypořádat s nečekanou ztrátou. Procházka inkasoval trest za ostrou kritiku bratří Sýkorů, kteří rozhodovali zápas Chodova s Tatranem 21. února.

„Rozhodnutí komise respektuji, co mi také jiného zbývá, i když mi přijde velmi přísné. Upřímně je toho teď na mě celkem dost a velmi těžko se s tím srovnávám. Ještě nikdy za tu řadu let co trénuji, jsem nebyl tolik otrávený a zklamaný z florbalu, jako jsem teď,“ řekl lodivod Chodova, pro kterého je to v krátké době druhá negativní florbalová zpráva. V minulých dnech se dověděl, že již nepovede akademický tým na světovém šampionátu.

„Své chyby jsem si vědom, konec utkání s Tatranem jsem nezvládl a poškodil tak vlastní tým před rozhodující fází sezony, za což se upřímně klukům omlouvám. Vím, že ve vypjatých situacích mé chování občas překročí únosnou mez, zápasy prožívám hodně intenzivně, není to žádná rutina. Mrzí mne jen, že to, jak celou situaci popsali bratři Sýkorové, není pravdivé, i když by to na trestu možná nic nezměnilo,“ sdělil Procházka serveru Florbal.cz.

„U trenéra Procházky to bohužel není první případ konfliktu s rozhodčími. Již loni dostal napomenutí poté, co na sudí odpálil trenérskými deskami víčko od lahve. Tentokrát jsme už sáhli po nepodmíněnému trestu,“ vysvětlil předseda DK ČFbU Tomáš Březina. „Trenér se prostřednictvím naší komise rozhodčím omluvil a přihlédli jsme i k několika aspektům jeho vyjádření. Dostal trest pod spodní hranicí sazby a navíc zaplatí dva tisíce korun,“ dodal Březina.

Čtvrtfinálový duel Chodova s Brnem startuje v pražské hale na Podvinném mlýnu v sobotu v devatenáct hodin. Paradoxem situace je, že úvodní utkání série budou rozhodovat bratři Sýkorové. „Jistě pochopíte, že nominaci obou zmíněných nebudu komentovat,“ řekl trenér Procházka, který stráví úvodní zápasy play-off na tribuně.

Ze střídačky tým Chodova zřejmě povede asistent Radek Plíhal. „Ještě nevím, musíme se poradit, jakým způsobem budu s týmem v kontaktu, je to pro mě zcela nová situace, nikdy jsem nic takového nezažil,“ dodal chodovský kormidelník.

Foto: www.florbalchodov.cz


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*