Jedním z největších talentů českého brankoviště je gólman Chodova Jan Barák. Po veleúspěšném vystoupení na juniorském MS přišla i pozvánka do reprezentace seniorů. Do Švýcarska na EuroFloorball tour cestoval jako náhradník za nemocného Vochozku.
2. 7. 2008 Reprezentace (0) KOMENTÁŘŮ

Brankář pro reprezentaci – Jan Barák?

 



Debutoval v zápase se Švédskem, kde inkasoval 11 branek: „Všechno to byly nechytatelné akce nebo golfy z metru, nemám pocit, že bych za něco mohl,“ vysvětluje Barák. „Byla to výborná akce, Magnus Svennson mi ji sice chtěl znepříjemnit, ale nepovedlo se. Navíc jsem měl štěstí na výborné spolubydlící…“ dodává s úsměvem.

Další příležitost zatím nedostal, ale reprezentační trenéři o něm jistě ví. Vždyť právě jeho jim k další zkoušce doporučoval Dan Šebek během tiskové konference před zápasy v Itálii. „Z play-down pro mě byla reprezentace hodně vzdálená,“ uvědomuje si však Jan Barák.

Jinak se pravidelně účastní reprezentačních testování. „Výsledky známé nejsou, ale já se mezi rychlíky nepočítám,“ směje se gólman. Na své fyzické kondici ale intenzivně pracuje, trénuje s klubem a plní plán od Aleše Píty. „Už jsem celý od vzpěračského magnesia,“ podotýká vesele. V červenci se chystá na menší odpočinek, potkat ho můžete třeba ve Varech na filmovém festivalu, ale v srpnu se už zase vrací pod dohled trenérů.

Uplynulá sezóna mu přinesla skvělé zážitky, vždyť na MS se dostal až do All stars, i velká zklamání. S Chodovem putovali po dobrém začátku extraligy smolně do play-down. „Tahle sezóna bude určitě v klubu mnohem lepší, máme nařízeno myslet pozitivně,“ s humorem slibuje brankář.

Tip Florbal.cz:Jestli se mu podaří úvod sezóny na výbornou, tak si může vybojovat pozici v národním týmu, sbírat cenné zkušenosti z elitní mezinárodní akce a zvykat si na to, jak to chodí v reprezentaci.

Foto: Martin Neužil


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*