Poslední přípravný turnaj před domácím světovým šampionátem dopadl pro české florbalisty fiaskem. Po dvou debaklech od Švédska a Finska nestačili svěřenci trenéra Skružného ani na tým Švýcarska.
2. 11. 2008 Reprezentace (0) KOMENTÁŘŮ

Díl třetí: Debakl i od Švýcarů

 



V sestavě českého týmu byl v nedělním utkání už i Daniel Folta, který absentoval jeden zápas za páteční červenou kartu. V sestavě ale chyběli zraněný Sikora a nemocný Skalík. Branku českého výběru hájil od začátku David Rytych. Švýcaři měli do utkání lepší nástup, po šesti minutách vedli už 2:0. Na přesilovkovou branku Gerbera sice odpověděl Fridrich, ale Švýcaři stále drželi český tým na distanc jedné branky.

Druhá část hry se nesla ve velkém tlaku českého týmu, ale i převaha střeleckých pokusů přišla vniveč. Málo platné bylo, že Zálesný vyrovnal. Bylo to málo, na Švýcara Gerbera šlo hned dvanáct střel. Jeho český protějšek Rytych měl naopak jen dva úspěšné zásahy. Po dvou třetinách byl totiž stav už 3:6. Švýcaři udělili českému týmu lekci z produktivity a stejně jako v předchozích zápasech, inkasovali Češi slepené góly v závěrech třetin.

V poslední části hry už jen přišla kosmetická úprava skóre na nelichotivých 3:8.

Švýcarsko – ČR 8:3 (3:2, 3:1, 2:0)
Branky: 6. a 24. R. Gerber, 14. a 39. Mendelin, 3. Antener, 40. Ch. Hofbauer, 46. M. Gerber, 59. M. Hofbauer – 8. Fridrich, 15. Richter, 22. Zálesný.
Rozhodčí: Alakare, Vilkki (Finsko). Vyloučení: 3:1. Využití: 1:0. Střely na branku 17:27. Diváků: 235.

Sestava ČR: Rytych – Garčar, Jakůbek, Slaný, Chrápek, Nesměrák, Folta – Petr Kožušník, Cepek, Pavel Kožušník – Zálesný, Fridrich, Ostřanský – Sladký, Richter, Novotný.

Foto: Olli Laukkanen


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*