Skončila jedna silná generace hráčů, nebo se ještě čeští florbaloví matadoři kousnou a vydrží? Jistě, záleží na tom, jestli o ně budou mít trenéři zájem, ale nikdo další kromě zadáka Tomáše Trnavského, který avizoval odchod ještě před šampionátem, ještě oficiálně konec kariéry v národním týmu neoznámil.
14. 12. 2008 Reprezentace (0) KOMENTÁŘŮ

Trnavský v reprezentaci končí. Kdo s ním?

 



A podle všeho to zatím nevypadá, že by se tak stalo v nějaké rozsáhlé míře. I když kouč Zdeněk Skružný si myslí: „Dojde k větší hráčské obměně.“
Kdo tedy podle něj skončí?
„Myslím, že Pavel Kožušník říkal, že je to jeho poslední sezona. Nevím, co Radek Sikora, Aleš Zálesný, prostě ti starší kluci,“ řekl Skružný.

Hráči byli ale opatrnější. Kapitán Radim Cepek už před turnajem prohlašoval: „Florbal mě baví momentálně tak, že bych jej vydržel hrát klidně do 40.“
Dalšími nejmenovanými veterány týmu jsou obránce Daniel Folta, který se nyní, ve svých 31 letech, dostal do All stars mistrovství, a gólman Tomáš Kafka.

Z Folty ale po zápase sálala chuť jít dál. „Cítím se psychicky i fyzicky natolik v pohodě, že chci hrát ještě několik let,“ prohlásil. „Myslím, že fakt, že jsme tady nezískali medaili, bude pro Dana obrovskou motivací, aby pokračoval,“ mínil Kafka.
A on sám? „Pokud mě budou trenéři chtít, rád bych pokračoval. Ale rád to bych věděl co nejdřív, nerad bych absolvoval tu anabázi dvouleté nejistoty,“ uvedl.

Pokud se podle něj švýcarští krajánci Cepek, Sikora a Zálesný udrží následující dva roky v první švýcarské lize, z reprezentace neodejdou. A za dva roky budou zase pokoušet štěstí na mistrovství světa společně.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*