Více než měsíc uplynul od skončení světového šampionátu florbalistů, na kterém český národní tým skončil na čtvrtém místě. Vysněný cenný kov unikl mezi prsty. Za necelé dva roky ale čeká další mistrovství světa a český florbal nemá jasno, kdo povede reprezentaci k medailové budoucnosti.
22. 1. 2009 Reprezentace (0) KOMENTÁŘŮ

Hledá se trenér pro reprezentaci

 



Deset let byl u kormidla Zdeněk Skružný. Největšího úspěchu dosáhl v roce 2004, kdy společně s Davidem Zlatníkem a švýcarským asistentem a motivátorem Saschou Brendlerem uloupili ve Švýcarsku stříbrnou medaili. Od té doby však český národní tým na další větší úspěch čeká. V posledním období začala reprezentace ztrácet krok i v konfrontaci nejlepší čtyřky. V Euro Floorball Tour získali Češi z posledních čtyř turnajů pouhé tři body.

Skružnému vypršela smlouva skončením mistrovství světa. O jeho nástupci však není rozhodnuto. Reprezentace odpočívá a v podstatě neexistuje. Kempy absolvují ženy, junioři i juniorky. Plánované soustředění reprezentačního týmu, které bylo naplánováno do mezinárodního termínu, bylo zrušeno. I ligová komise na začátku sezóny počítala s tím, že se nejlepší florbalisté sejdou a vyhradila pro ně volno.

A tak si extraligové týmy v nabitém kalendáři, kdy se hraje o víkendech i všedních dnech, užijí v sobotu a v neděli 7. a 8. února luxusu volna.

Zpátky ale k obsazení trenérského postu. Nadešel čas výměny trenérů, nebo je trenér Zdeněk Skružný stále tou nejpovolanější osobou? Na tuto otázku hledá odpověď reprezentační komise. První konkrétní návrhy přednesou Výkonnému výboru ČFbU v pátek na jednání v Jindřichově Hradci.

Foto: Martin Neužil


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*