Hledání reprezentačního trenéra nadále pokračuje. Posledním střípkem příběhu, na jehož konci by mělo být jméno nového lodivoda českého národního týmu mužů, bylo setkání představitelů České florbalové unie s Radimem Cepkem.
10. 2. 2009 Reprezentace (0) KOMENTÁŘŮ

Trenér reprezentace: Někdo ze Švýcarska nebo znovu Skružný?

 



Legionář, který nasbíral už 108 startů v národním týmu, byl jediným z pěti kandidátů, kterého reprezentační komise vedená Tomášem Vaculíkem na základě doporučení Výkonného výboru České florbalové unie kontaktovala. Cepek jako jediný neřekl radikální ne a i proto se uskutečnilo sezení, které mohlo mnohé napovědět. Po schůzce, která proběhla na konci minulého týdne, je však stále nejasno.

„Bylo to příjemný a myslím, že i přínosný rozhovor. Radim byl na schůzku precizně připravený a nyní musí obě strany zvážit všechna pro a proti,“ prozradil předseda reprezentační komise Tomáš Vaculík a naznačil, že zájem o to, aby hrající legenda stanula v čele národního týmu, stále je. Na druhou stranu se ale zdá, že je stále otevřena možnost angažmá zahraničního trenéra.

„Ano, uvažujeme o dalších jménech z ciziny. Kandidáty by mohli být Sascha Brendler, nebo Tomáš Trnavský, kterého díky jeho bydlišti musíme také považovat za zahraničního kouče. Tento týden vyrážíme na další jednání do Švýcarska,“ říká Vaculík.

Varianty s trenéry ze Skandinávie příliš nepřipadají v úvahu. „Můžeme mít dlouhý seznam trenérů, kteří se budou naší nabídkou cítit polichoceni ale poté, co jsme neformálně sondovali reálný zájem, tak žádná z variant nevypadá příliš pravděpodobně,“ vysvětluje Tomáš Vaculík.

Reprezentační komise by měla přednést svoji představu Výkonnému výboru na zasedání třiadvacátého února. O tom, zda už tam padne jméno nového trenéra, však ještě není jasno.

„Stále jednáme a hledáme nejlepší řešení. Rozhodně si nemůžeme dovolit, aby národní tým byl řízen nějak provizorně. V případě, že bychom nenašli vhodnou variantu změny na trenérském postu a měli bychom jít do nepřijatelného rizika, nevzdávám se osobně ani možnosti znovu o spolupráci mluvit se Zdeňkem Skružným,“ řekl Tomáš Vaculík.

Foto: Archiv www.florbal.cz


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*