Český tým povede na světovém šampionátu Magdalena Šindelová. Hráčka pražského Herbadent Tigers SJM už je na mezinárodní scéně ostřílenou matadorkou. Jedna z hlavních opor týmu už hrála finále Evropského pohátu za finský Tikkurilan Tiikerit a získala dvě bronzové medaile s českým mistrovským celkem. Medaile z mistrovství světa jí však zatím chybí. MS 2009 startuje ve Västeräs už v sobotu!
4. 12. 2009 Reprezentace (0) KOMENTÁŘŮ

Už s námi počítají, říká česká kapitánka

 



„Hraji v reprezentaci již jedenáct let a tohle je nejlepší tým, ve kterém jsem byla. Máme předpoklady odehrát co nejlepší výsledky. Určitě máme na to jít až do semifinále,“ říká kapitánka české florbalové reprezentace Magdalena Šindelová.

O medailích se nahlas nemluví, i když odhodlání je na hráčkách vidět. „My si musíme dát jako prvotní cíl postup do semifinále.“ Semifinále se ale vždycky českému výběru vyhnulo. „Už jednou se nám to nepovedlo v Singapuru 2005. Tam jsme měly velké ambice a nakonec nás překvapilo Lotyšsko,“ vzpomíná na nevydařenou misi starou více než čtyři roky hráčka pražského Herbadent Tigers SJM.

Právě opět s Lotyšskem zřejmě proběhne rozhodující souboj o postup do semifinále. Ještě předtím ale český tým čeká souboj s USA. Ten bude následovat poté, co florbalistky absolvují pětadvacet hodin dlouhou cestu na sever.

„Samozřejmě to straší, moc se netěším. Vím, že budu rozlámaná. Ale je tam dostatečný časový prostor před prvním utkáním, takže myslím, že se dáme dohromady,“ soudí zkušená florbalistka.

Do Švédska se těší, sever je sympatický. „Jednou už jsme tam hrály s reprezentací. A je to příjemná země. Byla jsem se podívat ve Stockholmu na mužském mistrovství světa,“ říká Šindelová.

Tentokrát se ale šampionát koná ve stotisícovém městě Västeräs. „Jsem zvědavá na ubytování, snad to bude trošku blíž nějakému centru dění. Myslím, že bychom nebyly rády úplně odříznuté od světa,“ přeje si hráčka, která už zažila i angažmá ve finském Tikkurile.

Jako kapitánka českého týmu by rozhodně ráda vylepšila dosavadní bilanci ženské reprezentace na MS. „Chceme uspět. Pro mě to v tuto chvíli znamená skončit lépe než na pátém místě,“ říká Magdalena Šindelová.

A pokud se podaří postoupit mezi nejlepší čtyři celky, pak se český celek pokusí i o jednu z medailí. Se Švédskem i Finskem už uhrál remízy. „Určitě jsme získaly respekt. Mám pocit, že s námi počítají,“ říká kapitánka týmu Magdalena Šindelová.

Foto: Martin Neužil


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*