Na konci února letošního roku se stal novým koučem florbalové reprezentace Tomáš Trnavský. Dlouholetý český reprezentant a kouč švýcarského Grünenmattu má za sebou téměř roční působení u týmu české trikolory, které si vesměs pochvaluje.
28. 12. 2009 Reprezentace (0) KOMENTÁŘŮ

Tomáš Trnavský: České play-off budu částečně sledovat i z tribuny

 



Máte za sebou rok v pozici reprezentačního kouče. Jak hodnotíte tohle období?
Začali jsme dobře, což ale neznamená, že je to dostačující pro světový šampionát. Kluci mají motivaci pracovat, a to je velmi důležité. Máme za sebou dobré vystoupení v Pitea, poté jsme využili přípravu s Německem a v Brně to taky ostuda nebyla. Co se týče výsledků, zatím to jde, ale na naší hře musíme hodně zapracovat.

O kostře týmu pro další šampionát máte jasno nebo dostanou příležitost další hráči?
Nějaká ta kostra týmu se vykrystalizovala a na ní budeme stavět. Určitě ale za sebou nezavíráme dveře. Ty budou stále otevřené pro nové talentované tváře. Je jen škoda, že na příští rok jsou naše možnosti velmi omezené vzhledem k financím, čímž bude málo srazů regionálního charakteru. Tyto srazy totiž dávají příležitost hledat a motivovat talentované hráče.

Přeci jen máte ještě klubové povinnosti, jak to s reprezentací zvládáte?
Zatím to jde bez problémů. V klubu mám trenérského partnera, který dělá dost práce. Přímo u reprezentace jsem se musel chvilku zabydlet co se týče administrativy a komunikace s unií. Už to ale funguje bez problémů, k čemuž pomáhá i dobrý realizační tým, který ví co chce.

Může být výhoda, že mapujete se svými trenérskými kolegy dvě soutěže?
Určitě to jistou výhodou je a nejen vzhledem k naší reprezentaci. Mám velmi dobrý přehled i o všech švýcarských hráčích. I když mám dva asistenty, kteří mi mapují českou extraligu, i já se snažím přidat ruku k dílu. Sleduji utkání v televizi a na internetu. Snažím se prostě sledovat co nejvíce zápasů a na play-off mě někteří uvidí i na tribuně vybraných duelů.

Kromě elitní švýcarské soutěže. Sledujete i nižší soutěž, kde někteří čeští hráči působí?
Abych řekl pravdu, občas kouknu na internet co a jak, ale extra se nechodím dívat. Čeští kluci určitě nezanikli, ale každý z nich má jistě jinou roli ve svém týmu. Snad se všichni zvednou a bude o nich více slyšet. Jsou to dobří hráči a Koňařík se Salátem jsou tu prvním rokem a je to pro ně neskutečná změna. Pro nikoho takový sled událostí není jednoduchý a každý potřebuje jiný čas na zabydlení.

Jaké má Tomáš trnavský florbalové přání pro rok 2010?
Je důležité, aby byli všichni florbalisté zdraví a vyhýbali se jim zranění. Přeji si, aby si všichni uvědomili, že jejich velký koníček se jim změnil ve vrcholový sport, který vyžaduje určitou přípravu a přístup. Když se tohle naplní, florbal půjde nahoru a všichni trenéři budou mít jednodušší práci hráče něco naučit.

Jak to vypadá s Alešem Zálesným?
Aleš je pořád součástí širšího kádru reprezentace. Měl se objevit už v Brně, ale zranění ho místo toho poslalo do nemocnice. Teď hrál poslední dvě kola před Vánocemi, tak uvidíme, jak to s ním bude vypadat.

Nějaký vzkaz pro florbalovou veřejnost?
Přeji všem pěkného Silvestra a úspěšný vstup do roku 2010 jak v životě, tak i ve florbale. Trenérům přeji pevné nervy, hráčům zase pevnou vůli poctivě trénovat a snažit se zlepšovat.

Foto: Martin Neužil


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*