Čeští florbalisté vstoupili na hlavním vlakovém nádraží v Curychu do EuroFloorball Tour zápasem proti Švédku. Dlouho se několikanásobných švédských šampiónů drželi, poslední desetiminutovka jim ale vůbec nevyšla a nakonec prohráli 5:9.
23. 4. 2010 Reprezentace (0) KOMENTÁŘŮ

Češi se Švédskem padli. Doplatili na individuální chyby

 



Úvod utkání začal hodně zostra. Už v šesté minutě se měnilo skóre, když se prosadil Eric Björk. Češi ale našli na vedoucí branku Švédska rychlou odpověď, když se trefil Tomašík. Do konce třetiny se ale prosazoval jen švédský celek, který odskočil na rozdíl dvou branek.

České trikolóře ale zřejmě přestávka prospěla. Sice hned v úvodu dali Švédové čtvrtý gól, ale svěřenci Tomáše Trnavského se kousli. Po brankách Skalíka a Fridricha se na Tre Kronor dotáhli. Ve třetí periodě pak přestřelka pokračovala, navíc podle stejného scénáře.

Švédsko šlo znovu do vedení a Češi se opět dotáhli na rozdíl jediného gólu. Změna přišla až v polovině třetí části. To začal žlutý expres šlapat do pedálů a gólově se urval. Nakonec se skóre zastavilo na poměru 5:9 z pohledu českých florbalistů.

„V zápase jsme hráli nedisciplinovaně a dělali jsme mnoho individuálních chyb. To se proti takovému soupeři nevyplácí,“ stroze ale výstižně okomentoval zápas proti Švédům kouč Tomáš Trnavský.

Svěřence trenérského tria Trnavský-Vítek-Vavrečka čeká další utkání zítra. To se třicet minut po třinácté hodině postaví úřadujícím mistrům z Finska. „Očekávám reakci týmu na ten dnešní výkon,“ doufá Trnavský, že bude zítřejší zápas povedenější než ten dnešní.

Statistika:

Česká republika – Švédsko 5:9 (1:3, 2:1, 2:5)

Branky: 10. Tomašík (Šebek), 39. Skalík (Cepek), 40. Fridrich (Novotný), 48. Novotný (bez asistence), 58. Jakůbek (Garčar) – 6. Björk (Rosén),15. Enström (Hagberg), 19. Calebsson (Quist), 38. Sundstedt (Enström), 47. Djurling (Nilsson), 51. Sundstedt (Anderson), 53. Hagberg (Calebsson), 56. Rosén (bez asistence), 60. Calebsson (bez asistence).

Rozhodčí: Philippe Renz – Thomas Eduard. Vyloučení: 4:2 (Garčar, Šebek, Cepek, Sladký). Využití: 1:3. Diváci: 630.

Foto: Martin Neužil


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*