7. 2. 2011 Reprezentace (0) KOMENTÁŘŮ

Kluby byly za test nových tváří rády. Před play off by ale radši měly klid

 



Národní tým mužů má za sebou první soustředění v novém dvouletém cyklu. Trenér Tomáš Trnavský vyzkoušel osmadvacet adeptů reprezentačního dresu. A i když napočítal skoro deset omluvenek, musel být spokojený.

Širší kádr hráčů přičichl k reprezentační strategii, taktice i hře. Kouč v případě zranění může vybírat náhradu za zkušené matadory a hlavně poznal další extraligové hráče.

„Přišlo mi to podobné akademické reprezentaci. Byla super atmosféra. Taky díky tomu, že nás tam bylo hodně mladých kluků, kteří studují,“ pochvaloval si Aleš Hlavička ze střešovického Tatranu. Ten byl v Bystřici nad Pernštejnem zastoupen hned šesticí hráčů. V době, kdy se blíží play off, by ale v klubech byli radši, aby byl klid pro přípravu.

Přesto trenéři ocenili test nových tváří. „Byli tam hráči, kteří s reprezentací nemají příliš zkušeností. I když mě trošku mrzí, že mi Tomáš Trnavský před nominací nezavolal a nekonzultoval výběr hráčů. Ale pro kluky asi ten sraz mohl mít přínos, měli určitě tři čtyři dobré tréninky. Jen doufám, že se nikdo z nich nezranil,“ říká trenér Tatranu Jan Zahalka. „Uvidíme, jako bude mít kvalitu náš pondělní trénink. Jestli ti, kteří byli na reprezentačním srazu, nebudou unavení. Ostatní hráči týmu měli volno,“ hlásí Zahalka.

V konečném součtu reprezentační tým vyzkoušel zejména hráče z Vítkovic, Tatranu, Mladé Boleslavi a Brna. Z top týmů se na omluvenkách nejvíce podílel Chodov a FBC Ostrava.

Z chodovské sestavy čtyř nominovaných se na reprezentačním srazu objevil jen Petr Pražák. „Jsem rád, že tam Petr byl, pro něj to byla určitě nová pozitivní zkušenost,“ říká kouč Chodova Lukáš Procházka. „Samozřejmě, že pro kluby, které čeká play off, by bylo asi lepší, aby měly své hráče k dispozici. Ale náš tým měl stejně volno, takže to naši přípravu nenarušilo. Já si nároďáku vážím, takže bych hráče nikdy nepřemlouval, aby tam nejezdili,“ vykládá Procházka.

Zbylí tři jeho svěřenci ale poslali omluvenku. „Hráči řešili absence s trenérem nároďáku individuálně. Například Matěj Jendrišák by rád na reprezentaci byl, v jeho případě ale rozhodla škola,“ vysvětluje chodovský kouč.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*