5. 11. 2012 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Rytych přesvědčil. Spokojeni ale nejsme, říká Trnavský

 



Poslední přípravný turnaj před mistrovstvím světa vyšel Čechům napůl. Trenér Tomáš Trnavský prověřil formu většiny svých svěřenců a s týmem obsadil 2. příčku. I přesto, že Češi skončili před Finy, byl kouč národního týmu nespokojený.

A to hlavně proto, že český výběr nedokázal držet kvalitní výkon po celou dobu zápasu. „Umístění na turnaji nás těší. S předvedenou hrou ale rozhodně spokojeni nejsme. V zápase se Švédy a ve druhé polovině utkání se Švýcarskem jsme absolutně nezvládali nátlak soupeřů,“ vysvětlil Trnavský své rozpoložení.

Mrzí ho hlavně permanentně propíraná koncentrace. „S přístupem hráčů jsme spokojeni pouze částečně, do mistrovství světa potřebujeme vyladit koncentraci hráčů na detaily, začátky zápasů, rozcvičky nebo diskuze s rozhodčími,“ vypočítává Tomáš Trnavský.

Jednu otázku ale snad vyřešil. Na brankářském postu se opět objevil David Rytych a nezklamal. „Chytal třetinu proti Švédům a pak celé tkání s Finy. Přestože nedostává tolik příležitostí v klubu, potvrdil své kvality,“ říká trenér národního týmu.

Nakonec tedy dostal více prostoru Tomáš Kafka. „Potřeboval ještě jeden zápas za týmem, který je plnohodnotně v zápase, což proti Švédům neplatilo, a také Tomášův výkon díky tomu nebyl hoden jeho kvalit,“ vysvětluje Trnavský.

Reprezentační trenér teď bude mít těžké rozhodování. O sestavě pro světový šampionát už možná má hrubé představy, ale ještě se definitivně nerozhodl. „Sestavu oznámíme podle termínu IFF. Konkurence je veliká, finální rozhodnutí si během příštího týdne musíme dobře promyslet. Budeme zvažovat všechny plusy a mínusy u hráčů na otevřených postech,“ dodává Tomáš Trnavský.

Dnes míří na adresu IFF seznam 30 hráčů širšího výběru. Zúžení na finální dvacítku proběhne 11. listopadu.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Jirka napsal:

    Jsem zvědav na nominaci….Věřím, že Matěj Koňařík se dostane…Chce to mladou krev….

  • ... napsal:

    At uz dou nekam s Kafkou. Rytych je jasne lepsi …

  • Jana Samborská napsal:

    Dobrý den,vážení reprezentanti naší České republiky. Jsem nemocná důchodkyně,mám vnuka,který aktivně hraje za školu v Ústí a protože jsem se s ním setkala až po 7 letech-rozvod syna,vzdálenost,nemoc atd.tak až teď došlo opět ke sblížení. Měla bych k Vám prosbu.Chtěla bych mu věnovat k vánocům nějaký Váš plakát nebo něco kolem reprezentace,třeba i nějaké fotky,prospekty atd.A Vaše podpisy.Moc byste potěšili mladého nadějného hráče a nemocnou babičku,která nemá na dárky moc peněz,ale radost by ráda udělala. Děkuji Vám a přeji hodně sportovních úspěchů a zdraví. Jana Samborská,Třešňová 1645,347 01 Tachov.

    • jindra douda napsal:

      Zkusíme Vám vyhovět, pokud to půjde, zašleme Vám to, co bude dostupné. Doufám že na oplátku Vy i vnuk zafandíte při nadcházejícím MS ve Švýcarsku. Za relizační tým Jindra Douda, masér a krotitel

Napsat komentář

*